TEK DOBIO PRVU PLATU: Ovo je 16-godišnjak koji je najmlađa žrtva pucnjave u Walmartu

Objavljeno:26.11.2022 - 20:05
A A A Times Arial

Dok vlasti pokušavaju saznati više o napadaču, prijatelji ubijenog 16-godišnjaka su u žalosti.

Najmlađa žrtva ovosedmične masovne pucnjave u Walmartu u Chesapeakeu, u Virginiji, 16-godišnjak koji je tamo tek počeo zarađivati za džeparac, a navodno je prvu platu iskoristio kako bi svojoj majci kupio dar dva dana prije nego što je umro.

Fernando Chavez-Barron, zajedno s još pet kolega s posla, ubijen je u utorak navečer kada je 31-godišnji menadžer Andre Bing počeo pucati u sobi za odmor zaposlenika tokom sastanka. Nakon što je ubio zaposlenike, ubio je i sebe.


Bingu su se kolege navodno rugali zbog promjene statusa zaposlenja, stoji u policijskom izvještaju koje je objavljeno prije par dana. Kada je policija stigla na mjesto zločina, Bing je već bio mrtav. Policija vjeruje da se ubio istim oružjem kojim je pucao po svojim kolegama. Bio je zaposlen kao voditelj noćne smjene, a u Walmartu je radio od 2010. godine.

"Nadao sam se da je sve samo san"
Dok vlasti pokušavaju saznati više o napadaču, prijatelji ubijenog 16-godišnjaka su u žalosti.

Oni koji su poznavali Fernanda, rekli su mreži WTKR da je tek počeo raditi u Walmartu i da je iskoristio prvu platu da kupi dar svojoj majci.

Fernandov prijatelj, Joshua Trejo-Alvarado, rekao je da još uvijek ne vjeruje da ga više nema.

"Ostao sam bez riječi kad sam čuo da je to on. Nadao sam se da je sve samo san. Volio bih da još uvijek stoji ovdje sa mnom", rekao je Trejo-Alvarado za WTKR te dodao da, kad je čuo što se dogodilo, poslao je poruku i nazvao Fernanda, ali nije dobio odgovor. Kasnije je nazvao brata svog prijatelja, koji mu je rekao da Fernando nije preživio.