ISTINA JE, SAVRŠENE ŠUBARICE MOŽE NAPRAVITI SVAKO: Ali vam je potrebno malo volje i truda

Praktična žena
ISTINA JE, SAVRŠENE ŠUBARICE MOŽE NAPRAVITI SVAKO: Ali vam je potrebno  malo volje i truda
ISPECI biskvit, ohladi pa izreži, skuhaj kremu, hladi uz konstantno miješanje da se ne stvore grudice, eh sad je vrijeme da dodaš maslac, ali izrađeni jer - pazi! - želimo da krema bude glatka. A sad spoji te izrezane komadiće biskvita kremom, ali uredno, nemoj da sve bude puno mrvica i nemoj zaboraviti zagladiti ih izvana, pa neće na stol ići neuredne da se gosti zgražaju.

ISPECI biskvit, ohladi pa izreži, skuhaj kremu, hladi uz konstantno miješanje da se ne stvore grudice, eh sad je vrijeme da dodaš maslac, ali izrađeni jer - pazi! - želimo da krema bude glatka. A sad spoji te izrezane komadiće biskvita kremom, ali uredno, nemoj da sve bude puno mrvica i nemoj zaboraviti zagladiti ih izvana, pa neće na stol ići neuredne da se gosti zgražaju.

Uvaljaj ih u kokos, pa ajde, to ti je barem jednostavno, a onda ih pusti da se malo učvrsti sve skupa. Misliš da je gotovo? E nije, sad otopi čokoladu na pari i svaku šubaricu prelij s gornje strane i daj nemoj da ti curi ta glazura na sve strane, toliko truda da sada sve pokvariš - fokusiraj se!

Nema rezultata bez muke
Tako nekako bez uljepšavanja zvuči priprema slatkih malih šubarica koje nam nekad zadaju glavobolje. Priprema nije jednostavna i nećemo vam mazati oči da imamo recept koji ne traži ni trud ni vrijeme jer je to nemoguće.

Zna se kako se rade šubarice i nećemo izmišljati toplu vodu kad razgovaramo o ovim klasičnima. Izvedenice i razne varijante ne ulaze u tu priču i njima ćemo se pozabaviti nekom drugom prilikom.

 Gdje krenuti? Prva je na redu priprema biskvita. Bjelanjke miksajte u čvrsti snijeg i dodajte mu šećer i još miksajte. Dodajte žumanjak po žumanjak i lagano miksajte.


Dodajte kuhanu kavu. Na kraju umiješajte sve suhe sastojke. Stavite sve u lim dimenzija 20 × 30 cm obložen papirom za pečenje i pecite na 180°C 25 minuta. Biskvit ohladite. Za to vrijeme možete skuhati kremu.

Stavite kuhati mlijeko i brašno, koje stalno miješajte do guste kreme, najbolje pjenjačom da se ne stvore grudice. Kremu ohladite i u ohlađenu dodajte maslac izmiksan sa šećerom i vanilin šećerom. Slobodno dodajte mrvicu ruma ili likera od naranče/limuna ako želite.

Biskvit izrežite okruglim kalupićem i svaki prerežite na pola tako da iz jednoga dobijete dva koja ćete spajati kremom. Svaki spojeni krug (valjak, šubaricu) namažite u sredini i bočno cijeli uvaljajte u kokos. Na kraju čokoladu otopite na pari i dodajte joj vrhnje i ulje .Kada je sve sjedinjeno, stavite glazuru po šubaricama. Ostavite da se stisne i da se one ohlade, najbolje preko noći.


To je to, šubarice su gotove i možete navaliti. Kod nas je već postao običaj da one prve nestanu, pa čak i odmah prve večeri ili već prvo jutro, tako da ove godine moramo smisliti plan kako ih sakriti od ukućana koji se očito u blizini ovih slatkih kolačića ne mogu kontrolirati. Eh, da, skoro smo zaboravili, recept naše čitateljice možete pronaći na ovom linku. Sretno s izradom!

Ne propustite