PROVJEREN RECEPT ZA SUTLIJAŠ: Svako zrno savršeno raskuhano, rastresito i slasno - odlična poslastica za djecu

Praktična žena
PROVJEREN RECEPT ZA SUTLIJAŠ: Svako zrno savršeno raskuhano, rastresito i slasno - odlična poslastica za djecu
Napravite sutlijaš po starom receptu, provjereno uspijeva baš svima

Napravite sutlijaš po starom receptu, provjereno uspijeva baš svima

Sutlijaš pripada redu starinskih recepata koji su se rado jeli u Jugoslaviji:

Potrebno:

1 šolja riže 
1 l mlijeka
vode
šećer
so
cimet
malo oraha

Priprema:

Operite pirinač pa ga stavite u šerpu sa vodom da se prokuha. Kada se pirinač ukuha, dodavati litar mlijeka, malo šećera, malo soli i jedan vanilin šećer.

Kako se pirinač ne bi lijepio, dodate prstohvat soli. Na kraju, cimet stavite po vrhu sutlijaša ili rendane orahe.

 

Ne propustite