UMJESTO ŠAMPONA ZA SUHO PRANJE, NA KOSU SIPALA SASTOJAK OD 1 KM: Zadovoljna blogerka objavila video, ljudi u NEVJERICI

Objavljeno:26.11.2022 - 11:07
A A A Times Arial

Trik za suho pranje kose koji je podelio mišljenja na mrežama. Umjesto šampona, blogerka iskoristila jeftinu namirnicu.

Na društvenoj mreži TikTok naići ćete na pregršt korisnih savjeta što za domaćinstvo i kuvanje, što za njegu i modu, a jedan od videa koji svi u posljednje vrijeme dijele tiče se ekspresnog pranja kose!

Šamponi za suho pranje su sve popularniji, a posebno tokom hladnijih dana kada treba da odvojite vrijeme ne samo za šamponiranje, već i sušenje kose. Ako nemate ovakav preparat pri sebi ili jednostavno vam je mnogo da odvojite novac i kupite ga, tiktokerke su brzo pronašle zamenu. Riječ je o kukuruznom skrobu koji, navodno, ima istu funkciju kao i ovi šamponi, da "pokupi" masnoće.

Međutim, u nedostatku kukuruznog skroba, blogerka Ria je testirala jednu drugu, jeftinu namirnicu koju možete da kupite za manje od 1 KM(za 100 g) u prodavncama zdrave hrane - kakao. . Prvo je uzela instant kakao napitak i temeljno ga četkom za šminkanje nanela na koren kose. Zatim je dobro prostresla pramenove i raspršila prah. Po izrazu njenog lica moglo bi se zaključiti da je bila više nego zadovoljna konačnim rezultatom.  

"Vau! Nisam imala kukuruzni skrob, ali kakao prah je uradio posao suhog šampona", rekla je.

Iako se blogerki svidio rezultat, korisnici ove mreže su imali neke sumnje vezno za glavni sastojak, pa su se tako neki zapitali:

"A ako pada kiša?", "Po kišnom vremenu dobićete čokoladno mlijeko", pisali su u komentarima.

"Zamislite da vam se glava oznoji", "Svrbeće vas koža od šećera u ovom napitku", zaključili su neki i dodali da je mudrije da se koristi jedan drugi proizvod.

"Bolje je da umjesto šampona za suho pranje koristite talk", "Ovo je nešto najgluplje na svijetu što sam vidjela", pisali su.

A šta vi mislite, da li biste ovom namirnicom "prali" kosu?

MONDO