Bila je usamljena 14 godina, a onda joj je jedna noć strasti napravila pakao od života

Magazin
Bila je usamljena 14 godina, a onda joj je jedna noć strasti napravila pakao od života
Kada je otkrila svoju dijagnozu, pala je u totalnu depresiju, pa je čak razmišljala i da izvrši samoubistvo.

Annette Newman (49) iz Velsa pomislila je da je napokon pronašla svoju "srodnu dušu" nakon 14 godina samoće, ali on je krio nevjerovatnu tajnu od nje.

Naime, majka dvoje djece dobila je od svog prvog seksualnog partnera Jasona Townsenda(45), nakon 14 godina celibata - HIV.

Iako je znao da ima HIV preko 26 godina, on je od nje čuvao tu tajnu i imao nezaštićen odnos sa njom.  

Kada je otkrila svoju dijagnozu, pala je u totalnu depresiju, pa je čak razmišljala i da izvrši samoubistvo. Njen sada bivši partner, osuđen je na 27 mjeseci zatvora.

"Bila sam očajna kada sam čula da je dobio tako malu kaznu. Ne mogu više da se opustim i prepustim nekome tako lako. Pomirila sam se s tim da ću zauvijek ostati sama", rekla je Annetta za "Metro".

Annetta i Jason su se upoznali preko Facebooka u junu 2011. godine i ubrzo nakon dopisivanja su se zvanično i lično upoznali. Nakon nekoliko viđanja par je imao oralni seks, ali se u martu 2012. godine sve promijenilo i zvanično su prestali da koriste kondom, jer je Annetta počela da pije kontraceptivne pilule.

Ona smatra da je Jason dobio HIV kada je imao 16 godina baš zbog nezaštićenog seksa, a onda je i njoj prenio.

Annetta je saznala za njegovo stanje nakon što je pronašla veliku količinu lijekova, pa je putem interneta otkrila da su to lijekovi koje koriste osobe koje imaju HIV.

Nakon tog saznanja odmah je otišla u policiju, a on je uhapšen, negirajući da je on počinio ovaj zločin.

Ne propustite