ISKUSNI PEKARI OTKRILI 3 SASTOJKA KOJA ČINE PECIVO MEKANIM I SUTRADAN: Toliko je lako da uspijeva i početnicima
Neće svaka domaćica tako lako pristati da umijesi tijesto, jer ono zahtjeva trud i vrijeme. Ali zato kada krene napravi veću količinu, kako bi dobila što više peciva.
Zbog toga se često dešava da ostane dosta peciva za sutradan, a ono može da bude bajato. Kako se to ne bi desilo, profesionalni pekari su otkrili koja 3 sastojka će vam pomoći da pecivo bude ukusno, mekano i svježe danima nakon pripreme., piše Stvarukusa.rs.
Кoji sastojci pomažu da peciva ostanu svježa?
Skrob
Čak i mala količina skroba vam omogućava da postignete odlične rezultate. Uz pomoć ovog sastojka, pecivo ostaje mekano dugo vremena. Pšenični skrob je najpogodniji za ovu svrhu.
Kisela voda
Ako želite da pecivo ostane mekano i svježe danima, ali i da bude bujno, onda u tijesto dodajte kiselu vodu. Pola čaše će biti dovoljno.
Ulje
Malo ljudi zna da čak i mala količina ulja može značajno poboljšati kvalitet peciva.