OVAKO SE PRAVI NAJBOLJA KAFANSKA TELEĆA ČORBA: Profesionalni kuhari otkrili trik, TAJNA JE U JEDNOM SASTOJKU
Teleća čorba se priprema i kod kuće, ali je, čini se, najukusnija baš u kafanama.
Teleća čorba se priprema i kod kuće, ali je, čini se, najukusnija baš u kafanama.
Sastojci:
- 500 grama telećeg mesa od buta ili vrata
- 1 glavica crnog luka
- 1 veza zeleni (2 šargarepe, paškanat, peršun)
- 1 koren celera
- 2 krompira
- 1 dl ulja
- 2 kašike brašna
- 2 dl kisele pavlake
- 1 žumance
- so
- biber
- lorber
- malo peršunovog lista
Priprema:
Crni luk sitno isjeckajte, pa izdinstajtena ulju.
Dodajte meso isečeno na kockice (i kosti, ako ima), nalijte vodom da ogrezne i dinstajte na tihoj vatri oko sat vremena.
Dodajte povrće isjeckano na kockice, posolite, pobiberite, te nalijte oko 2 litra vode.
Napravite i zapršku od dve kašike brašna, pa sve zajedno kuhati još oko pola sata.
Pred serviranje u gotovu čorbu umiješajte pavlaku sa umućenim žumancetom i pospite sitno seckanim peršunom.
Po želji, teleća čorba se može zakiseliti sirćetom ili limunovim sokom, prenosi Espreso