NAJUKUSNIJA PASTRMKA IZ PEĆNICE: Evo kako se pravi

Kuharica
NAJUKUSNIJA PASTRMKA IZ PEĆNICE: Evo kako se pravi
PEČENA MARINIRANA PASTRMKA SA POVRĆEM:


PEČENA MARINIRANA PASTRMKA SA POVRĆEM:

Posoliti ribu s obje strane


Marinada:


sok 1 limuna
4 supene kašike ulja
1 kafena kašika bibera i bijelog luka u granulama
Malo peršuna

Ostaviti ribu u marinadi najmanje 1 sat. Izrezati 1 kg krompira i 3 mrkve.

Dodati 1 supenu kašiku soli,
1 kafenu kašiku mljevene paprike i
1 kafenu kašiku bibera,
3 supene kašike ulja
Prebaciti krompir u dublju tepsiju premazanu maslacem.

Prekriti folijom tepsiju i peći 25 minuta u prethodno ugrijanoj rerni na 200 C stepeni. Nakon 25 minuta izvaditi iz rerne. Izrezati 1 luk i dodati na krompir.

Staviti ribu na krompir i presuti svu marinadu od ribe po krompiru. Prekriti tepsiju folijom i staviti u vruću rernu.

Skinuti foliju s tepsije nakon 10 minuta i vratiti u vruću rernu još 20 minuta na 180 C stepeni.

CIJELI PROCES PRIPREME PASTRMKE POGLEDAJTE  U VIDEU 

Ne propustite