AKO SE OVAKO PONAŠA - ŽENA NE VOLI SVOG MUŽA: 8 znakova da je ljubav prestala!

Ljubav
AKO SE OVAKO PONAŠA - ŽENA NE VOLI SVOG MUŽA: 8 znakova da je ljubav prestala!
-

Ima puno nesretnih muževa koji imaju raznih problema sa suprugama. Ali usprkos raznolikosti bračnih problema koji se mogu pojaviti, postoje neke pritužbe koje su raširene i uobičajene.

A ako niste oprezni, jedan ili više ovih kamena spoticanja u vezi mogli bi dovesti do nepremostivih prepreka bračnoj sreći.

S druge strane, dobra vijest je da postoje načini da shvatite i prevladate potencijalne probleme prije nego prouzrokuju trajnu štetu.

Ovo je osam najčešćih pritužbi koje nesretni muževi upućuju svojim ženama:

1. Uvijek dejluje mrzovoljno
Kada razgovara sa suprugom, ton njenog glasa je pun negativnosti, prizira i kritike. Ako on pokuša da izrazi zabrinutost ili pritužbu u vezi s brakom, ona ustaje u bijesnu odbranu i baca krivicu natrag na njega umjesto da ga sasluša.

2. Stalno zanovijeta i upravlja
Kad muž ima slobodan trenutak, ona ‘nasrne’ na njega i naredi mu da nešto popravi po kući. Ako izađe s prijateljima, ona mu bez prestanka šalje poruke s pitanjem kada će se vratiti.

3. ‘Zabranjuje’ njegovo nabacivanje
Ako joj koketno namigne, ona će zakolutati očima. Ako posegne za njom u krevetu, ona će mu okrenuti leđa. Ako se u tim rijetkim prilikama i prepusti i uživa, uglavnom leži i bulji u strop, čekajući da sve bude gotovo.

4. Prestaje da brine o sebi
Bilo da je prestala sa vježbom ili se prepustila i izgubila energiju i entuzijazam za život, žena koja se osjeća neprivlačno često se povlači, emocionalno i fizički, iz svog braka.

5. Biti ‘mama’ joj je glavna osobina ličnosti
Više se ponaša kao ‘mama’ u svim situacijama, pa i na romantičnoj večeri s mužem. Samo imajte na umu da brak koji je zasnovan na njenom ponašanju prema partneru kao prema detetu često se uopšte ne osjeća kao brak, to je ‘vrtić’.

6. Ona je alfa roditelj
Kao vođa roditeljskog čopora, ona odmah ‘loše’ reaguje na muža svaki put kad pokuša biti tata ili roditelj svojoj djeci na način na koji smatra prikladnim. Kao rezultat toga, ona lišava djecu očeve brige i stege te zabija klin između sebe i muža.

7. Nije zahvalna
Bez obzira na to je li suprug napravio velike prekovremene sate na poslu ili je proveo cijeli dugi vikend gradeći dvorišnu terasu koju ona želi, ona njegove napore uzima zdravo za gotovo i ne uspijeva pokazati zahvalnost za bilo što što on učini za nju ili porodicu.

8. Ona nema svoje interese
Ona nema nikakvih interesa ni hobija izvan braka ili doma. To je čini ‘predvidljivom’ i ‘dosadnim’ društvom koje retko kad ima nešto zanimljivo da razgovora.

Pažljivo razmislite o odgovorima na ova četiri pitanja:

Kako možete unijeti više pozitivnosti i romantike u svoj brak?
Kako možete učiniti da se muž oseća cenjenijim i poželjnijim?
Kako ga možete izgraditi kao kompetentnog roditelja punog ljubavi?

Kako ga možeš usrećiti?
Vjerovali ili ne, rad na usrećivanju supruga najsigurniji je način da ga motivišete da i on usreći vas. Ponašanje puno ljubavi i uvažavanja privlači identično ponašanje i druge strane – puno ljubavi i uvažavanja. Pozitivnost i entuzijazam privlače – pozitivnost i entuzijazam. Zabava i ljubav privlače – zabavu i ljubav,  piše YourTango.

 

Ne propustite