POTVRĐENO, KAKAV ĆE TO SPEKTAKL BITI! Fjuri se vraća u ring 3. decembra i to protiv sunarodnjaka

Borba
POTVRĐENO, KAKAV ĆE TO SPEKTAKL BITI! Fjuri se vraća u ring 3. decembra i to protiv sunarodnjaka
.

Britanski bokser Tyson Fury branit će svoj naslov WBC svjetskog prvaka u teškoj kategoriji protiv sunarodnjaka Dereka Čisore (Chisora) na stadionu Totenhama u Londonu 3. decembra.

Fjuri je već dva puta pobijedio Čisoru (33 pobjede, 12 poraza) - najprije u julu 2011. godine jednoglasnom odlukom sudija na Vembliju, a onda je Čisora predao meč u 10. rundi tri godine kasnije na ExCelu u Londonu.

Ovaj Fjurijev izbor protivnika uslijedio je nakon neuspjeha pregovora za moguću borbu protiv Britanca Entonija Džošue (Anthony Joshua), bivšeg WBA, IBF i WBO prvaka u teškoj kategoriji.

Neporaženi Fjuri (32 pobjede, jedan remi) poručio je na Twitteru: "Idemo na Del Boya (jedan od Čisorinih nadimaka)! Vidimo se 3. decembra u Londonu!".

Tako će se 34-godišnji "Kralj Cigana" vratiti u ring po prvi put otkako je u aprilu odbranio naslov protiv sunarodnjaka Dilijana Vajta (Dillian Whyte) na Vembliju.

Čisora (38) se zadnji put borio u julu, pobijedivši Bugarina Kubrata Puleva podijeljenom odlukom sudaca u londonskoj O2 Areni.

Ne propustite