TRIK 15 -15 -15 JE TAJNA SJAJNOG IZGLEDA DŽENIFER ANISTON: Zategnuto tijelo glumica duguje ovoj magičnoj formuli

Praktična žena
TRIK 15 -15 -15 JE TAJNA SJAJNOG IZGLEDA DŽENIFER ANISTON: Zategnuto tijelo glumica duguje ovoj magičnoj formuli
-

Šta je tajna sjajnog izgleda Dženifer Aniston? Glumica obožava da vežba, a svakog dana praktikuje program 15 - 15 - 15. Evo o čemu se radi i na koji način se izvodi.

Holivudske glumice moraju da održavaju formu na zavidnom nivou, a pored pravilne ishrane, vježbanje je najvažnije. Dženifer Aniston ima 53 godine, ali joj na tijelu mogu pozavidjeti i mnogo mlađe žene. Kako je sama priznala, fizička aktivnost je nešto bez čega ne može, a njen omiljeni trening je kada se dobro oznoji u teretani. Najčešće se pridržava programa 15 - 15 - 15 koji je osmislio njen trener. Evo o čemu se radi:

15 - 15 - 15 je program koji uključuje tri različite kardio vježbe: 15 minuta vožnje bicikla, 15 minuta eliptičnog trenažera i 15 minuta trčanja. Ove kardio vježbe zadovljavaju preporuku ljekara da nam je na nedeljnom nivou potrebno 150 minuta aerobne aktivnosti, a pošto se smjenjuju, manje je šansa da se prezasitite i da vam dosade. Takođe, smenjivanje pokreta smanjuje šansu da dođe do povreda usljed ponavljanja istih vježbi.

Pored ovih koje praktiuje Dženifer, vi, na primjer, možete ubaciti i plivanje ili preskakanje konopca i sami osmisliti svoj kardio trening, bitno je samo da ukupno imate 45 minuta aerobnih aktivnosti koje su naročito dobre za zdravlje srca.

Da li je dovoljan samo kardio trening?

Našem tijelu nije dovoljan samo kardio program, već i vježbe snage koje jačaju tijelo i održavaju tonus mišića. Stoga i Dženifer Aniston svoj 15 - 15 - 15 program kombinuje sa vežbama opterećenja, tačnije sa tegovima koji joj pomažu da joj tijelo ostane vitko i zategnuto.

Izvor: Sensa

Ne propustite