SAVJETI

KAKO DA SE NE STVARA PJENA NA SLATKOM DOK SE KUHA: Trik domaćica koji štedi vrijeme provedeno pored šporeta

Objavljeno:07.10.2022 - 14:12
A A A Times Arial

Foto: SHUTTERSTOCK

Pravo je vrijeme da se pravi slatko od kupina, jagoda, višanja, šljiva, borovnica, lubenice, dunje. 

Međutim, mnoge domaćice izbegavaju da prave slatko, iz razloga što moraju stalno da stoje pored šporeta i skidaju penu koja se stvara prilikom kuvanja. Ali sada i za to imamo rješenje.

U trenutku kada slatko provri treba staviti malo maslaca, masti ili ulja (1 kašičica u odnosu 1 kg voća na 1 kg šećera), i kuhati na srednje jakoj vatri oko pola sata. 

Takođe, preporučuje se da se slatko kuha u fazama - iz nekoliko puta - potrebno je da kad se skuha i ohladi, ponovo stavi na šporet. 

Na kraju obavezno umiješajte limuntus. Nakon sipanja slatkog u vruće tegle i dobrog zatvaranja obavezno ih okrenite naopako. Na taj način slatko se neće ušećeriti i duže će ostati svježe. Ukoliko se čuva na hladnom mjestu smanjuje se mogućnost da se slatko sa koga nije skinuta pjena pokvari., piše Stvarukusa.rs.