JEDINI ISPRAVAN NAČIN DA OPERETE PILETINU: Svi misle da je dovoljna samo voda- POTOPITE MESO U OVU TEČNOST

Kiosk
JEDINI ISPRAVAN NAČIN DA OPERETE PILETINU: Svi misle da je dovoljna samo voda- POTOPITE MESO U OVU TEČNOST
.

Na društvenim mrežama često vladaju opasni trendovi, koji se u mnogo slučajeva odnose i na pripremu hrane. Stručnjaci su početkom godine upozorili na suludi trend koji je vladao na TikTok-u, a koji je podrazumijevao prelivanje piletine sirupom protiv prehlade. Ovoga puta, pojavio se novi snimak koji prikazuje bizarnu pripremu mesa.

Jedna žena pokazala je da piletinu pere deterdžentom za sudove, a snimak je preko noći postao viralan. Ona je najprije sipala deterdžent na meso, dobro ga istrljala, a potom isprala vodom. Snima je preplavio mreže, pa tako ni  tviteraši nisu odoljeli komentarisanju.

Ljudi su izrazili zgražavanje zbog "kulinarskog trika", tvrdeći da je ovo nedopustiv način pripreme piletine. Sa tim se slažu i brojni nutricionisti, koji su često isticali da je sasvim dovoljno oprati je vodom. Ipak, to ne mijenja činjenicu da je u društvu uvijek vladala polemika oko pranja piletine.

Prema Odjeljenju za poljoprivredu SAD-a, uopšte ne bi trebalo da perete sirovu živinu ili bilo koje drugo meso, jer potencijalne bakterije koje se nalaze u sokovima piletine možete da prenesete na drugu hranu, pribor i površine.

Velika zabluda je da se pranjem piletine uklanjaju bakterije. Neke od bakterija su tako čvrsto vezane, da ih ne možete ukloniti bez obzira koliko puta ste je oprali. Kuvar Ejdan Menion koji je u Velikoj Britaniji proglašen najboljim mladim kuvarom ima savet.

"Ako baš morate da perete piletinu, možda je najbolji način da je jednostavno potopite u posudu sa vodom, solju, šećerom i začinima. Dodajte malo limunovog soka i sirćeta, kako biste istovremeno očistili meso i dali mu ukus". 

Pogledajte snimak koji je uzburkao tviteraše:

(MONDO)

Ne propustite