Nešto novo: Punjeni karabataci
Za ovo jelo je potrebno odvojiti dosta vremena, ali ukus je odličan.
Za ovo jelo je potrebno odvojiti dosta vremena, ali ukus je odličan.
Sastojci:
7 pilećih karabataka
1 kg krompira
200 g suhe slanine
5-6 komada kiselih krastavaca
200 g kackavalja
2 kašike sole
Pola šoljice vode
Priprema:
Izvaditi kosti iz karabataka (iskoristiti ih za supu)i posoliti. Krastavce i slanininu isjeckati na kockice, kačkavalj izrezati na kockice, posuti malo origanom pa slaninu i krastavce, polako urolati i zakačiti čačkalicom.
Krompir oljuštiti. Poredati sve u tepsiju i sipati malo vode (ne treba nikakva masnoća jer će je pustiti meso), staviti alu foliju preko i peći na 200 stupnjeva oko 30 min. Izvaditi iz rerne skinuti foliju i peći dok ne porumeni.Pečenom mesu izvaditi čačkalice i služiti toplo.