DOMAĆICE, NE BACAJTE OSTATKE BRAŠNA NAKON POHOVANJA: Evo šta sve možete napraviti s njim, JEDNOSTAVNO I PREKUSNO

Kuharica
DOMAĆICE, NE BACAJTE OSTATKE BRAŠNA NAKON POHOVANJA: Evo šta sve možete napraviti s njim, JEDNOSTAVNO I PREKUSNO
Postoje 2 načina da se iskoristi preostalo brašno, a to je da se napravi sos ili ako su vam ostala i jaja možete da napravite uštipke

Postoje 2 načina da se iskoristi preostalo brašno, a to je da se napravi sos ili ako su vam ostala i jaja možete da napravite uštipke

Umjesto da bacate brašno koje je preostalo od pohovanja napravite sos ili lažne uštipke.

Tokom pohovanja koristi se dosta brašna, pa se često desi da vam preostane. Grijeh je da se baci, pa su iskusne domaćice otkrile tajnu šta možete da uradite.

Kako da skuhate sos?

Ako u frižideru imate neko povrće, tipa crni luk, šargarepa, tikvica ili paradajz, iskoristite ga. Prvo propržite šargarepu i luk koje ste sitno iseckali, pa dodajte i tikvicu ako imate. Zatim preostalo brašno pomešajte sa vodom da dobijete smjesu koja izgleda kao pavlaka. Sipajte u povrće, pa začinite. Ako želite možete da dodate i paradajz, pa kuvajte na laganoj vatri dok se ne zgusne i poslužite uz meso.

Kako se prave lažni uštipci?

Ako vam je ostalo brašno, ali i jaja onda pomiješajte ta dva sastojka da dobijete gustu smesu. Ako je potrebno dodajte još malo brašna i ispržite.

Izvor: Espreso

Ne propustite