NAPRAVITE PEKARSKE KIFLICE KOJE SE TOPE U USTIMA: Iznutra su mekane i sočne, a spolja hrskave, TAJNA JE U JEDNOM SASTOJKU

Kuharica
NAPRAVITE PEKARSKE KIFLICE KOJE SE TOPE U USTIMA: Iznutra su mekane i sočne, a spolja hrskave, TAJNA JE U JEDNOM SASTOJKU
Pun pogodak za doručak, užinu ili večeru, a može i da posluži kao dodatak ručku! Uz ovaj recept kojim su se služile i naše bake sada možete da budete majstor peciva!

Pun pogodak za doručak, užinu ili večeru, a može i da posluži kao dodatak ručku! Uz ovaj recept kojim su se služile i naše bake sada možete da budete majstor peciva!

Sastojci:

  • 1 kg mekog brašna,
  • 25 g svežeg kvasca,
  • 2 kašičice soli,
  • 0,5 l mlijeka,
  • 1 jaje,
  • 2 dl kiselog mlijeka ili pavlake,
  • 300 g margarina,
  • 3 kašike šećera

Za premazivanje:

  • 1 jaje,
  • sjemenke

Priprema:

1. Razmutite kvasac u pola šolje toplog mlijeka, dodajte kašičicu brašna i šećera. Od brašna, nadošlog kvasca, jajeta, omekšalog margarina, mleka, šećera i pavlake zamesite srednje meko testo.

2. Dodajte još malo brašna i ostavite tijesto pola sata. Testo podelite na 36 loptica, pa svaku razvijte u obliku elipse i zavijte kiflicu. Ređajte kiflice u pleh, premažite jajetom i pospite semenkama.

3. Neka odmaraju još 10–15 minuta, pa pecite na 200 stepeni da kiflice lijepo porumene.

(Kurir.rs)

Ne propustite