CVJETNA OAZA BOJA

3 BILJKE KOJE SAVŠENO CVJETAJU TOKOM JESENI NA TERASI: Svi će vam zavidjeti na predivnom i mirisnom balkonu

Objavljeno:30.09.2022 - 15:29
A A A Times Arial

Uprkos kišovitim i tmurnim danima, jesen može donijeti najljepšu čaroliju boja u prirodi, ali u vašem domu, dvorištu i balkonu. Ukoliko vam je potrebna cvjetna inspiracija za terasu tokom jeseni, dajemo vam predlog koje 3 biljke možete da gajite u saksiji i učinite da postane oaza boja i čarobnih mirisa.

1. Hrizanteme su jesenji cvijet i lako se mogu gajiti u saskiji. Za najbolje rezultate potražite hrizanteme koje imaju više pupoljaka nego otvorenih cvjetova (one će cvjetati duže) i odmah ih presadite u veću posudu sa dobro dreniranom zemljom. Pri cvetanju, savjetuje se da se cvet zaliva svakog dana, dok je prihrana u ovoj fazi nepotrebna.

2. Dan i noć - Predivna kombinacija teget i žute boje simbolizuje smenu noći i dana i predstavlja magičan cvet za hladne dane. Ove ljepotice cvjetaju raskošno tokom jeseni. Mogu se saditi tokom proleća u hladnijim klimama i trajaće do jeseni, ili ih možete tokom jeseni kupiti sa već razvijenim cvijetom. Pri cvjetanju, savjetuje se da se cvijet zaliva svakog dana, dok je prehrana u ovoj fazi nepotrebna. Vole vlažno i mokro dno, pa koristite saksije sa drenažnim rupama.

3. Helenijum - Ako tražite unikatno i manje uobičajeno cvijeće na jesenjim terasama, ali izuzetno lijepo, razmislite o njegovanju helenijuma. Ovi cvjetovi dolaze u žutoj, narandžastoj i crvenoj boji. Takođe, helenijum je odličan kao rezano cveće za jesenje aranžmane. U jesen helenijum treba orezati, tako da stabljike budu dužine šake. Biljku zalivajte redovno.

Izvor: Sensa