NAJBRŽI RECEPT ZA KISELI KUPUS: Možete ga jesti već SUTRADAN, a evo u čemu je caka (RECEPT)

Praktična žena
NAJBRŽI RECEPT ZA KISELI KUPUS: Možete ga jesti već SUTRADAN, a evo u čemu je caka (RECEPT)
Kiseli kupus je mnogima omiljeni zimski delikates. Međutim, vrijeme za njegovo "stavljanje" je tek u novembru. Ukoliko ste nestrpljivi da u ovom ukusu uživate i ranije napravite kupus ribanac od crvenog kupusa (ali možete koristiti i zeleni).  Ovo je najjednostavniji i najbrži način da ga pripremite. Za manje od sat vremena biće spreman i samo treba da sačekate da se ukiseli jedan dan. Odličan je kao salata uz razna jela, ali može se i kuvati kao obrok. Evo kako se pravi.

Kiseli kupus je mnogima omiljeni zimski delikates. Međutim, vrijeme za njegovo "stavljanje" je tek u novembru. Ukoliko ste nestrpljivi da u ovom ukusu uživate i ranije napravite kupus ribanac od crvenog kupusa (ali možete koristiti i zeleni).  Ovo je najjednostavniji i najbrži način da ga pripremite. Za manje od sat vremena biće spreman i samo treba da sačekate da se ukiseli jedan dan. Odličan je kao salata uz razna jela, ali može se i kuvati kao obrok. Evo kako se pravi.

Sastojci:

1,5 kilograma ljubičastog kupusa
1 kašika soli 
1 čaša vinskog sirćeta 
2 limuna
4 čena bijelog luka
pola čaše vode za svaku teglu 

Priprema:

Kupus isijecite na trakice i stavite u činiju. Limun iscijedite pa prelijte preko kupusa. dodajte i so, sjeckan bijeli luk i sirće. Miješajte rukama nekih par minuta da se ukusi sjedine i kupus malo omekša. Zatim punite tegle od 1 litra kupusom. U tegle sipajte i sok koji je kupus otpustio dok ste ga miješali. Sipajte i po pola čaše vode u svaku teglu. zatvorite dobro, promućkajte i okrenite naopako. Već nakon 24 časa možete jesti kiseli kupus.

Napomena: Kada napravite kiseli kupus čuvajte ga na hladnom mestu, zaštićenom od sunca. Nakon što otvorite teglu čuvajte je u frižideru. Možete je čuvati u frižideru 2 mjeseca bez kvarenja.

Izvor: Stvar ukusa

Ne propustite