KAMILA ZBOG ČARLSA UKIDA 1 OD ELIZABETINIH KRALJEVSKIH PRAVILA: Nova kraljica ne želi da vlada po starom sistemu

Kiosk
KAMILA ZBOG ČARLSA UKIDA 1 OD ELIZABETINIH KRALJEVSKIH PRAVILA: Nova kraljica ne želi da vlada po starom sistemu
-

Kraljica Elizabeta II je tokom svoje 70-godišnje vladavine uvijek imala skup dvorskih dama koje su joj pomagale u svemu

Kamila Parker postala je kraljica, nakon stupanja kralja Čarlsa III na prijesto, a sada kada je zauzela tu poziciju, postoji mogućnost da će ukinuti jednu od kraljičinih omiljenih tradicija, "Dvorske dame".

Nagađa se kako bi se Kamila mogla riješiti dvorskih dama u znak podrške suprugu, kralju Čarlsu III, koji navodno planira smanjiti troškove monarhije.

Kraljica Elizabeta II je tokom svoje vladavine uvijek imala skup dvorskih dama koje su joj pomagale u svemu. Umjele su da sakupljaju cvijeće na događajima, rješavale administrativne poslove, čak su joj pomagale i oko oblačenja.

Imala ih je samo četiri prije svoje smrti, a zovu se Meri Morison, Lejsi Elizabet Liming, Suzan Rodes i Lejdi Suzan Husej. Te žene dolaze iz bogatih porodica i nisu plaćene za svoje dužnosti.

Kamila i princeza Kejt Midlton, mogle su imati svoje dvorske dame odmah nakon udaje za kraljevsku porodicu, ali nijedna nije željela to. Sada kada je Kamila kraljica, izvori kažu da će najvejrovatnije ukinuti tu tradicije. Do promjena će doći zbog smrti monarha sa najdužim stažom, jer se očekuje da će sada sve njene dama otići u penziju, prenosi Stil.

Ne propustite