Palačinke od kupusa i krompira
Slane palačinke koje nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.
SASTOJCI
½ male glavice kupusa
4 velika krompira, napola skuhana u ljusci
1 luk
2 jaja
150 ml mlijeka
Sol i svježe mljeven papar
Svežnjić peršina
8 žlica ulja
PRIPREMA
Kupus očistite od korijena, narežite na 4 komada i kuhajte na pari 10 minuta. Dobro ocijedite i nasitno narežite. Krompir ogulite i naribajte, a luk nasjeckajte. Povrće dobro promiješajte i pritom ga lagano zgnječite.
U zdjeli razbijte jaja, dodajte mlijeka pa još tucite. Umiješajte smjesu od povrća, posolite i popaprite, pa dodajte i nasjeckani peršin. Dobro promiješajte i ostavite u hladnjaku 1 sat.
Pećnicu zagrijte na 50 °C. Tavu za palačinke zagrijte na srednjoj vatri pa ulijte žlicu ulja. U tavu stavite osminu smjese i poravnajte površinu. Pecite dok donji dio palačinke ne posmeđi.
Okrenite i ispecite s druge strane. Prebacite u pećnicu i stavite u pećnicu da ostane toplo. Tako ispecite i ostatak smjese.