Ova torta ne sadrži brašno i šećer, ali obiluje čokoladom

Kuharica
Ova torta ne sadrži brašno i šećer, ali obiluje čokoladom
Potrebna su samo 3 sastojka za ovu ukusnu tortu.

Potrebna su samo 3 sastojka za ovu ukusnu tortu.

Sastojci: 
- 175 g tamne čokolade
- 7 jaja
- 140g maslaca

Priprema: 
1. Pećnicu zagrijte na 130 stupnjeva. Pripremite kalup za tortu, namažite ga maslacem i obložite papirom za pečenje.

Čokoladu natrgajte na kockice i otopite na pari, pred sam kraj kada je čokolada rastopljena umiješajte na kockice narezan maslac, miješajte dok se ne rastopi.

2. Odvojite žumanjke od bjelanjaka i u jednoj posudi pjenasto umutite žumanjke i dodajte im, lagano miješajući, ohlađenu smjesu čokolade i maslaca.

U drugoj posudi istucite snijeg od bjelanjaka, i žlicu po žlicu dodajte u prethodno pripremljenu smjesu nježno miješajući dok smjesa ne postane homogena. 

3. Smjesu izlijte u pripremljeni kalup i pokrijte folijom. Kalup stavite u veću posudu za pečenje i napunite je vrućom vodom do pola kalupa. 

Pecite 25 minuta, nakon čega bi sredina torte trebala biti mekana, a površina obložena hrskavom koricom.

Nakon pečenja tortu ostavite da se ohladi na sobnu temperaturu, posipajte šećerom u prahu, izrežite toplim nožem i poslužite uz lagano tučeno slatko vrhnje ili svježe jagode ili maline.

 

Ne propustite