KAD PRAVITE PIRE ISKORISTITE I KORU OD KROMPIRA: Evo kako, bit će SAVRŠENO KREMAST (RECEPT)

Praktična žena
KAD PRAVITE PIRE ISKORISTITE I KORU OD KROMPIRA: Evo kako, bit će SAVRŠENO  KREMAST (RECEPT)
Napravite najkremastiji pire uz jedan jednostavan trik sa korom od krompira. U nastavktu teksta pročitajte kako izgleda postupak i napravite najljepši pire krompir ikada.

Napravite najkremastiji pire uz jedan jednostavan trik sa korom od krompira. U nastavktu teksta pročitajte kako izgleda postupak i napravite najljepši pire krompir ikada.

Pire krompir je svima omiljen prilog koji savršeno ide uz jela od mesa, punjene paprike i ostale druge specijalitete. Iako je sam recept jednostavan, ponekad se desi da pire ne bude onako divno kremast, već naprotiv ima "gumenu" strukturu, što može da pokvari ukus i kompletan ručak.

Postoje razni trikovi kako da dobijete savršen pire krompir, a nedavno je australijski kuhar po imenu Niko Rob podijelio jedan zanimljiv video, kako da ovaj prilog spremite bolje.

Tajna je u tome da se ništa ne baca, čak ni kora od krompira. Prvo dobro operite krompire i ogulite koru i ostavite je sa strane pošto će vam trebati kasnije. Zatim isijecite krompire na pola i kuhajte dok ne omekša. Skujan krompir dobro ispasirajte tako da ne bude grudvica. Nakon toga u krompir dodajte kockicu maslaca i začine po ukusu,

A sada dolazi onaj bitan dio zbog kog će pire biti nikad lepši. Nikova tajna krije se u pripremi mlijeka. On takođe stavlja mlijeko u pire, ali prvo ga spremi na poseban način. U mlijeko stavi sačuvanu koru od krompira i kuva dva minuta na jakoj vatri. Poslije kuhanja procijedi mlijeko i tek onda sipa u smjesu.

Pire krompir spremljen na ovaj način biće ljepšeg ukusa i kremasitiji. A cijeli postupak pripeme možete da pogledate u u videu na OVOM LINKU

Izvor: Stvar ukusa

Ne propustite