STAVITE KAŠIKU ŠEĆERA U ŠAMPON ZA KOSU: Jednostavan trik ima 4 fenomenalna efekta, ali evo šta ne smijete da uradite

Praktična žena
STAVITE KAŠIKU ŠEĆERA U ŠAMPON ZA KOSU: Jednostavan trik ima 4 fenomenalna efekta, ali evo šta ne smijete da uradite
-

Ovaj jednostavan trik učiniće da vam kosa zablista!

Uželji da imamo što zdraviju, bujniju i lepršaviju kosu, često posežemo za brojnim kupovnim, ali i prirodnim preparatima koji imaju efikasno dejstvo na naše vlasi.

Međutim, sastojak koji vjerovatno većina žena do sada nije isprobala u službi njege kose jeste šećer. Italijanska dermatološkinja Frančeska Fusko savjetuje da isprobate ovaj jednostavan trik - da u šampon za kosu dodate šećer.

Kako ona navodi, šećer doprinosi zdravijem temenu tako što, pomiješan sa šamponom omogućuje nježan piling kože koji, s jedne strane, eliminiše mrtve ćelije kože, a s druge strane omogućuje da drugi korišćeni proizvodi, poput regeneratora ili maske, bolje djeluju.

Uz to, šećer pomiješan sa šamponom pomoći će i u uklanjanju peruti, iritacije i svraba. Ne treba zaboraviti, dodaje ona, da zdravo teme pogoduje redovnom rastu nove kose.

Prema savjetu pomenute dermatološkinje, kada perete kosu, u dozu šampona koju inače koristite dodajte jednu kašiku šećera.

Ne morate da brinete da će vam kosa ostati ulijepljena s obzirom na to da se šećer, nakon što "odradi" svoj dio posla, zahvaljujući vodi otapa bez tragova.

Kao i kod drugih preparata, ni sa ovom kombinacijom ne treba pretjerivati. Savjetuje se da ovaj prirodni lijek ne koristite pri svakom pranju kose, već je preporuka da ga nanosite svakih 3 do 5 puta kada perete kosu.

U suprotnom rizikujete potpuno suprotan efekat, jer bi prečesta upotreba šećera u kombinaciji sa šamponom dovela do iritacije tjemena.

Izvor: Lepa&Srećna

Ne propustite