Denis Stojnić potpisao za Bellator, uskoro debituje u jednoj od najjačih borilačkih organizacija

Objavljeno:12.09.2022 - 19:42
A A A Times Arial

Najbolji bh. MMA Borac Denis Stojnić potpisao je za Bellator. Bellator je američka borilačka kompanija, koja je najveća konkurencija UFC-u, a u čije redove bi mogao preći i trenutni UFC prvak Gane Ngannou

Jedna od najvećih legendi ovoga sporta koji se također bori pod okriljem Bellatora je i Fedor Emilianeko, a Stojnić je prvi Bosanac i Hercegovac koji je potpisao za ovu prestižnu organizaciju, nakon što je prethodno bio prvi iz BiH koji se okušao u UFC-u.

"Bellator je kontaktirao mene kao Denisovog menadžera i ponudio nam je potpis ugovora. To sm realizovali u nekoliko dana, a sad je na Denisu da nastavi ovim tempom da trenira, kao što sto je počeo poslije meča sa Ivom Ćukom kojeg je ekspresno savladao. Ovih dana očekujem Denisa u UFD gymu da se pridruži istalim članovima i naravno da trenira u svom matičnom klubu Golden Glory", rekao nam je Stojnićev menadćer Ivan Dijaković.

S ponosom i radošću želim objaviti svom narodu u Bosni i Hercegovini i svojim Sarajlijama da sam potpisao ugovor s Bellatorom. U Bellatoru ću također nositi našu bh. zastavu i s ponosom predstavljati našu državu kao sportski ambasador u MMA sportu. Hvala mojoj porodici i hvala mom menadžeru Ivanu Dijakoviću koji je to omogućio i napravio da budem opet dio ove najveće svjetske organizacije. Nadam se uskoro da ću saznati ime protivnika i gdje ću se boriti. Ja ću nastaviti da treniram u svom timu Golden Glory, Ruthlles FC i UFD-gym", rekao je Stojnić.