TESTAMENT KRALJICE ELIZABETE, evo koliko je bogatstvo i KO ĆE GA NASLIJEDITI: Svaki dragulj na kruni vrijedi 3 milijarde funti

Kiosk
TESTAMENT KRALJICE ELIZABETE, evo koliko je bogatstvo i KO ĆE GA NASLIJEDITI: Svaki dragulj na kruni vrijedi 3 milijarde funti
.

Kraljevska porodica posjeduje ogromno bogatstvo. Samo jedan dragulj na kruni košta 3 milijarde funti, dok svako od njih ima veliku sumu na računu.

Kraljica Elizabeta, tokom 70-ogodišnje vladavine stekla ogromno bogatstvo. Novac nije dolazio samo kao posledica plaćanja poreza građanja, nego i od zemlje koju kraljevska porodica ima u svom vlasništvu.

Kraljevska poridica ima nekoliko skupih imanja, dok je zamak Balmoral kraljica najviše voljela, a čija je vrijednost 140 miliona dolara.

Kraljičino privatno bogatstvo procijenjeno je na 370 milona funti 2022. prema Sandej tajmsu, što je pet miliona više u odnosu na prethodnu godinu.

Elizabeta je imala i kolekciju kraljevskih maraka u vrijednosti 100 miliona funti, prema Tajmsovim navodima.

Princ Čarls, sada već kralj imao je bogatstvo čija je neto vrijednost od 100 miliona dolara. On će sada zahvaljujući svojoj tituli biti još bogatiji, jer će naslijediti sve ono što je pripadalo kraljici.

Zanimljivo je da samo dragulj koji se nalazi na kruni vrijedi oko 3 milijarde funti.

Elizabetim suprug, princ Filip iza sebe je ostavio daleko manje bogatstvo od kraljice, odnosno 30 miliona funti. Takođe je posjedovao kolekciju slika koja broji oko 3.000 djela, a od kojih je većina sačuvana za porodicu i prijatelje.

Navodi se i da je Elizabeta iza sebe ostavila testament prema kojem je dio njenog bogatstva pripao i ostalim članovima porodice.

Zanimljivo je i da mladi princ, odnosno sin princa Vilijama na svom računu ima pozamašnu svotu novca.

Naime, princ Džordž na svom računu posjeduje 4 milijarde dolara. Inače, on je najstariji sin Vilijama i Kejt, a stekao je veliku popularnost pojavljivajući se na važnim događajima.

287681-princ-dzordz-6-ff

Princ Vilijam, vojvoda od Kembridža, bio je jedan od nasljednika prestola. Međutim, nije želio da čeka da postane onaj koji će sjedeti na prijestolu da bi stekao ogromnu količinu novca. Njegovo bogatstvo dolazilo je iz raznih krajeva i obuhvatalo je nasljedstvo i mjesečnu naknadu. Sa svojom kombinovanom platom od svog rada od britanskih poreskih obveznika, stekao je ogromnu količinu ušteđevine koja ga je učinila bogatim budućim kraljem, a procjenjuje se na 40 miliona dolara.

(Stil.kurir.rs)

Ne propustite