Pjenasta lijena pita sa jabukama koja će vas oduševiti
Pjenasta lijena pita sa jabukama koja će vas oduševiti
Potrebno je:
4 jaja,100 gr masti,100 gr margarina,150 gr prah šećera,1 prašak za pecivo,korica limuna,2 vanilin šećera,200 gr brašna,šoljica mlijeka,600 gr rendanih jabuka,šećer za jabuke po zelji,100 gr ml. oraha
malo cimeta.
Priprema:
Umutiti mast i margarin sa prah šećerom pjenasto, pa dodati jaja i njih zajedno umutiti, dodati brašno sa praškom za pecivo mlijeko, orah i koricu limuna, sve lijepo izjednačiti, piše “Coolinarika”.Jabuke izrendati dodati šećer, ostaviti da malo stoji pa iscijediti sok , dodati malo cimeta i vanilin šećer.
U podmazan pleh staviti i rasporediti pola testa a preko staviti jabuke i preko jabuka drugu polovinu tijesta i lijepo izravnati.
Peći na 190 stepeni C 40 min. Posuti prah šećerom zamirisan vanilin šećerom. Ostaviti da se ohladi i sjeći.