BOBANOVA TORTA JE NAJLJEPŠI DEZERT OD VOĆA: Jedan sastojak je ključan

Praktična žena
BOBANOVA TORTA JE NAJLJEPŠI DEZERT OD VOĆA: Jedan sastojak je ključan
-

Jednostavna ljetnja torta sa spužvastim čokoladnim biskvitom koje savršeno nadopunjuje kiselkasto voće i kremasti šlag.

Sastojci:

6 jaja
120 g šećera
120 g čokolade za kuhanje
½ kesice praška za pecivo
Pekmez po želji
Voće po želji
200 ml pavlake za šlag

Priprema:

Odvojiti bjelanca od žumaca. Bjelanca istucite u čvrsti sneg. Žumanca izmiješajte sa šećerom i praškom za pecivo. Dodajte otopljenu čokoladu.

U smjesu od žumanaca nežno umiješajte snijeg od belanca.

Peći u namašćenom kalupu, u prethodno zagrijanoj rerni na 170°C 30 - 35 minuta. (tokom pečenja, kora će se jako naduti, a kada ga izvadite će splasnuti)

Kada se kora ohladi i splasne, premažite je pekmezom po želji (količina zavisi od vas, ukoliko volite intenzivniji ukus stavite više pekmeza). Dodajte svježe voće (količinu dodajte po želji, ili ovaj korak možete i preskočiti).

Istucite pavlaku za šlag pa ukrasite tortu. Prije posluživanja kolač dobro ohladite.

Prijatno!

(Stil)

Ne propustite