BOBANOVA TORTA JE NAJLJEPŠI DEZERT OD VOĆA: Jedan sastojak je ključan
Jednostavna ljetnja torta sa spužvastim čokoladnim biskvitom koje savršeno nadopunjuje kiselkasto voće i kremasti šlag.
Sastojci:
6 jaja
120 g šećera
120 g čokolade za kuhanje
½ kesice praška za pecivo
Pekmez po želji
Voće po želji
200 ml pavlake za šlag
Priprema:
Odvojiti bjelanca od žumaca. Bjelanca istucite u čvrsti sneg. Žumanca izmiješajte sa šećerom i praškom za pecivo. Dodajte otopljenu čokoladu.
U smjesu od žumanaca nežno umiješajte snijeg od belanca.
Peći u namašćenom kalupu, u prethodno zagrijanoj rerni na 170°C 30 - 35 minuta. (tokom pečenja, kora će se jako naduti, a kada ga izvadite će splasnuti)
Kada se kora ohladi i splasne, premažite je pekmezom po želji (količina zavisi od vas, ukoliko volite intenzivniji ukus stavite više pekmeza). Dodajte svježe voće (količinu dodajte po želji, ili ovaj korak možete i preskočiti).
Istucite pavlaku za šlag pa ukrasite tortu. Prije posluživanja kolač dobro ohladite.
Prijatno!
(Stil)