Kinder Pingvin
Fantastičan i jako brz kolač za pripremu.
Biskvit:
6 jaja
6 žlica šećera
6 žlica hladne vode
6 žlica glatkog brašna
2 žlice kakaa
1/2 prašak za pecivo
Fil:
500 ml slatke pavlake
1 vrećica želatine
Glazura:
200 g čokolade za kuhanje
150 g maslaca ili margarina
4 žlice ulja
Priprema:
Žumanjke izmiksati sa šećerom, dodati vodu, na smjesu prosijati brašno, kakao i prašak za pecivo. Lagano izmiksati te dodati snijeg od 6 bjelanjaka. Ispeći biskvit u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva (kalup 20×35). Želatinu otopiti u 4 žlice hladne vode, kad nabubri otopiti na vatri, te izmiksati sa pavlakom. Čokoladu i margarin otopiti na pari, kad se skroz otope umješati ulje. Biskvit prerezati popola. Prvu koru, namazati polovicom slatke pavlake, preliti polovicom glazure, staviti u hladnjak ili zamrzivač dok se glazura ne stisne, zatim glazuru premazati slatkom pavlakom, staviti drugu koru i premazati sa malo glazure.
Izvor: tortekolači.com