ISPROBAJTE OVE TRIKOVE ZA ZIMNICU: Evo kako možete ukiseliti čeri paradajz - ništa ukusnije nećete probati

Kuharica
ISPROBAJTE OVE TRIKOVE ZA ZIMNICU: Evo kako možete ukiseliti čeri paradajz - ništa ukusnije nećete probati
Paradajza u ovo doba godine ima na pretek. Iskoristite ga na pravi način.

Paradajza u ovo doba godine ima na pretek. Iskoristite ga na pravi način.

Čeri paradajz na ovaj način je odličan dodatak salatama.

Sastojci:

  • 1,5 kg čeri paradajza
  • malo svježeg ruzmarina
  • 4 čena bijelog luka
  • bosiljak
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašičica soli
  • biber u zrnu
  • mješavina suhih začina po ukusu

Sastojci za preliv:

  • 400ml vode
  • 100ml alkoholnog sirćeta

Priprema:

U šerpu staviti vodu i sirće i dodati začine. Ostaviti da voda proključa. U tegle poredati paradajz, bijeli luk i ruzmarin. Zatim naliti skuhanim prelivom.

Pasterizovati tegle.

Pasterizacija ovog recepta se vrši: Tegle stavite u rernu 90 minuta na 90 stepeni. Nakon toga isključite rernu i ostavite da prenoće.

Prijatno!


 

Ne propustite