OVO SVAKO MORA DA ZNA : Uklonite duhanski dim iz odjeće i kuće na prirodan i efikasan način!

Praktična žena
 OVO SVAKO MORA DA ZNA : Uklonite duhanski dim iz odjeće i kuće na prirodan i efikasan način!
Smrad koji ostaje nakon pušenja cigareta noćna je mora svakog nepušača.

Smrad koji ostaje nakon pušenja cigareta noćna je mora svakog nepušača.

Što je najgore, teško je rješiti ga se, a provetravanje stana ili automobila baš i ne pomaže mnogo

Soda bikarbona

Pospite sodu bikarbonu po nameštaju i tepisima i ostavite da djeluje preko noći. Ona ima sposobnost da upije smrad dima, kao i bilo koji drugi miris koji vam se uvuče u dom. Idućeg dana jednostavno usisajte te površine. Ako je smrad i dalje prisutan, ponovite postupak.

Amonijak

Zidove i plafone možete da tretirate amonijakom pomiješanim s vodom (ili bilo kojim sredstvom za čišćenje na bazi amonijaka). Ljudi često zanemaruju ove djelove prostorija, a upravo se na njima najviše talože slojevi dima. Ako amonijak ne pomogne, ipak ćete morati ponovo da okrečite sobu. Nova boja će prekriti staru koja je upila miris dima i problem bi trebalo da bude rješen.

Sirće

Iako ni samo sirće nema prijatan miris, efektan je na odeći i tkaninama koje se osjećaju na dim. U posudu s vrućom vodom dodajte šoljicu sirćeta i okačite ojdeću iznad nje da se pari. To bi trebalo da pomogne da se ukloni smrad. Sirće djeluje i u kući ako njime napunite posudice i postavite ih po prostorijama u svom domu, piše net.hr.

Ugalj

Sve što treba da uradite jeste da postavite posudice napunjene drvenim ugljem u sobe koje se osjećaju na dim ili u automobil na nekoliko dana. Ugalj će vrlo uspiješno izvući smrad cigareta iz prostora.

Jabuke

Prepolovite jabuku na pola i ostavite je tamo gdje treba izvući miris dima. Osim toga, vaš dom će mirisati na jabuke, što dođe kao svojevrstan bonus.

Paročistač

Kao što zidovi i plafoni apsorbuju duhanski dim, isto važi i za podove, posebno ako su obloženi tepisima. Za to je dobro imati paročistač, kojim ćete dubinski očistiti tepihe i rješiti se neprijatnih mirisa.

Ne propustite