PRIVLAČE SREĆU I TJERAJU NEVOLJU: Svaki dan izgovorite ovih 5 riječi

Kiosk
PRIVLAČE SREĆU I TJERAJU NEVOLJU: Svaki dan izgovorite ovih 5 riječi
-

Riječi koje često izgovaramo talože u podsvijesti i izazivaju posebnu reakciju tijela, utiču na naše ponašanje i život uopšte

Dok upotreba negativnih riječi dovodi do nezadovoljstva i pogoršanja problema, pozitivne riječi pojačavaju dobro raspoloženje, sreću i pozitivnu energiju. Savremeni psiholozi potvrdili su vezu između onoga što govorimo i našeg osjećaja sebe i sreće.

Stvar je u tome što se riječi koje često izgovaramo talože u podsvijesti i izazivaju posebnu reakciju tijela, utiču na naše ponašanje i život uopšte.

Evo liste od 5 reči koje će vam pomoći da se rešite problema i privučete sreću:

Sreća – Govorite o njoj, izgovarajte riječ sreća, pokažite da je ona prisutna u vašem životu. Na primjer, ujutro kad ustanete možete reći – „Vjerujem da će mi se sreća danas osmijehnuti“, ili „Svakako ću postići svoju sreću.“

Ljubav – Sposobnost da volite sebe i svijet oko sebe je ključ sreće. Podsjećajte bliske ljude koliko vam je stalo do njih i nemojte se plašiti da priznate svoju ljubav. Ujutro recite: „Volim ovaj svet zbog njegove ljepote i mogućnosti koje mi otvara.“

Blagostanje – Kada nešto vjerujete da zaslužujete, to vam i dolazi u život. Ako ponavljate svakodnevno da zaslužujete blagostanje i da u vašem životu teče izvor blagostanja, tako će i biti.

Zahvalnost – Ova riječ je povezana s empatijom, saosjećanjem, vjerom, dobrotom, zadovoljstvom… Kada ste zahvalni na onome što imate, sreća se okreće ka vama. Ako se fokusirate samo na probleme i ono što nemate, to se gomila, donosi nezadovoljstvo i negativnost. Zato nikada ne zaboravite reći riječ „hvala“ – bliskim ljudima, srećnim okolnostima, onima koji su vam pružili pomoć, životu, svemu, uvijek i svuda, piše Sensa.hr.

Nada – Ona podstiče čovjeka da skupi snagu i krene dalje i u najtežim situacijama. Što češće izgovarajte „Nadam se najboljem“.

Ne propustite