JA SAM STJUARDESA I NIKAD U ŽIVOTU NE BIH POPILA VODU U AVIONU: Kad čujete odakle dolazi - dići će vam se KOSA NA GLAVI

Kiosk
JA SAM STJUARDESA I NIKAD U ŽIVOTU NE BIH POPILA VODU U AVIONU: Kad čujete odakle dolazi - dići će vam se KOSA NA GLAVI
Stjuardesa je otkrila tri tajne koje samo osoblje aviona zna, a kad čujete šta kaže o vdi za piće...


Stjuardesa je otkrila tri tajne koje samo osoblje aviona zna, a kad čujete šta kaže o vdi za piće...

Biti stjuardesa zahteva strpljenje, ljubav prema putovanjima i mnogo životnih trikova, tvrde dame koje se bave ovim popularnim poslom. Pošto svakodnevno prelaze ogroman put u malom prostoru, one su morale da nauče kako da boravak u avionu učine što lakšim i udobnijim.

Stjuardesa po imenu Sijera Mist, otkrila je u videu objavljenom na njenom TikTok nalogu tri tajne o poslu koje većina ljudi ne zna - a jedna od njih je prilično odvratna.

Pa tako, na primjer, ispričala je da se prije ulaska u avion obavezno namaže kremom za sunčanje.

"Broj jedan: uvijek nosimo kremu za sunčanje kada radimo. To činimo zato što svaki dan letimo u 'metalnoj cijjevi' na visini od oko 10 kilometara, a to je zaista blizu ozonskog omotača."

Zbog toga što su toliko izloženi zračenju, po zdravstvenom osiguranju su u istoj kategoriji i vode se kao astronauti i radiolozi.

Druga tajna zapanjila je skoro sve korisnike ove mreže, a tiče se nečeg što svi radimo u avionu - pijemo kafu! kako kaže, ovo nikada ne bi trebalo da radimo, jer ni osoblje aviona to ne čini.

"Osim ako niste super očajni, ne treba da pijete kafu ili čaj koji se dijele u avionu. Voda koju koristimo za kafu i čaj dolazi sa istog mjesta, i pogodite šta? To mjesto se nikada ne čisti."

Iako avio-kompanije govore putnicima da rade "redovne testove kvaliteta vode", Sijera smatra da to nije tako često kao što većina misli. Ove provjere se vrše obično na svakih 6 do 9 mjeseci, a ukoliko ne nađu neke "sumnjive" elemente, neće očistiti rezervoar.

Njena treća i posljednja tajna bila je da živi u hotelu zajedno sa još devet pilota i stjuardesa, što dodatno otežava odmor. Osim razmjenjivanja "sočnih priča" koje su davno prešle granicu dobrog ukusa, nerijtko se dešava da neki od njih hrču, ispuštaju gasove tokom noći... itd. Nimalo glamurozno!Inače, Sijera ima preko tri miliona pratilaca na TikToku, a većina njih je bila zgrožena drugom tajnom koju je stjuardesa otkrila...

"Hvala na savjetu za vodu... Definitivno više nikada neću piti tu prokletu vodu, a bogami ni čaj, ni kafu!", "Dobro je da znam, sada nosim bar pet litara vode sa sobom", komenatrisali su tiktokeri...

MONDO

Ne propustite