LUDO TIJESTO JE ČUDO : Može da stoji i do 7 dana a od njega se pravi najbolja pica!

Praktična žena
LUDO TIJESTO JE ČUDO : Može da stoji i do 7 dana a od njega se pravi najbolja pica!
Da li ste i vi čuli za famozno "ludo tijesto"?

Da li ste i vi čuli za famozno "ludo tijesto"?

Pravi se vrlo lako, sa sastojcima koje vjerovatno već imate kod kuće. Možete slobodno da ga držite u svom frižideru do čak sedam dana i po potrebi izvadite deo da biste napravili mekike, krofne, kiflice ili picu. A razlikuje se od običnog tijesta po samo jednom sastojku koji čini toliko toga za ukus - jogurt! A najbolje od svega je što u frižideru može da stoji čak sedam dana.

Mnoge kuharice savjetuju da pri pripremi ostavite tijesto da odstoji desetak minuta, a onda nauljite ruke, rastanjite testo oklagijom i prebacite u pleh u kome će se peći.

Kao što smo pomenuli ovo testo nije isključivo namjenjeno za picu, pa slobodno možete da ga koristite i za poslastice, a u tom slučaju samo dodajte šećer u recept.

Sastojci:

    500 g glatkog brašna
    500 g oštrog brašna
    4 dl mleka, 1 kvasac
    1 jogurt
    2 jajeta
    1 dl ulja
    1 prašak za pecivo
    2-3 kašičice soli
Priprema:

U mlako mlijeko dodajte razmrvljeni kvasac, pa ostavite da se aktivira. Na radnu ploču stavite malo brašna pomiješanog sa praškom za pecivo, pa u sredinu dodajte ostale sastojke i umjesite tijesto. Prema potrebi dodajte još brašna ili mlijeka tako da tijesto ostane mekano.

Unutrašnjost čiste plastične kese dobro nauljite, pa stavite testo u nju, istisnite višak vazduha, zavežite i stavite u frižider. Možete ga čuvati u frižider do sedam dana, a po potrebi uzimajte dio i koristite u pripremi različitih gurmanuka.

Ne propustite