STAVILA SAM TABLETU ZA SUĐE DIREKTNO U BUBANJ VEŠ MAŠINE: Rezultat me ostavio bez teksta

Praktična žena
STAVILA SAM TABLETU ZA SUĐE DIREKTNO U BUBANJ VEŠ MAŠINE: Rezultat me ostavio bez teksta
Osim prljavštine, ispod gume u mašini za veš nakupljaju se i bakterije svih vrsta

Osim prljavštine, ispod gume u mašini za veš nakupljaju se i bakterije svih vrsta

Baš kao i svu tehniku, tako je i mašinu za veš potrebno održavati.

Da li ste je nekada temeljno očistili?

Mnogi od nas to ne rade, a trebalo bi, jer se ostaci masnoće i prljavštine brzo nakupe, a posebno je problematičan dio ispod gume.

Osim što izaziva neprijatne mirise, skraćuje i životni vijek mašine.

Takođe, može da postane i leglo bakterija svih vrsta, a sigurni smo da ih ne želite na mjestu u kome se pere veš.

Kako se u vašoj mašini za pranje veša ne bi pojavila odvratna crna prljavština, trebalo bi redovno uklanjati ostatke iz bubnja. Međutim, za to ti nije nužno potrebno posebno sredstvo za čišćenje, nego nešto što većina nas već ima u svom domaćinstvu: tableta za mašinu za pranje sudova.

Kako očistiti veš-mašinu tabletom za mašinu za pranje sudova?

Za čišćenje prljavih tanjira, pribora za jelo i slično obično koristimo tablete ili prašak za mašinu za pranje posuđa. Međutim, jednako su efikasni u čišćenju ostataka prljavštine u veš-mašini.

Kao bi očistili veš-mašinu, stavite u nju dve tablete za pranje posuđa svake dve-tri nedjelje kako biste je temeljno očistili. Tablete stavite direktno u bubanj, a zatim (sa zatvorenim vratima) dolijte dodatnu vodu kroz odeljak za deterdžent sve dok ne bude malo iznad nivoa donjeg ruba otvora. Tablete takođe možete prethodno otopiti u toploj vodi, a zatim ih uliti ili upotrebiti prašak za mašinu za pranje posuđa. Zatim "operite" na 90 stepeni.

Tablete i prašak trebalo bi čak da pomognu i kod obojene odjeće. Međutim, ovde bi trebalo biti oprezan s osjetljivim natpisima ili nalepnicama, jer mogu postati porozni s deterdžentom za pranje posuđa.

Ostali izvrsni „kućni preparati“ za čišćenje veš-mašine su sirće, limunska kiselina, deterdžent za pranje posuđa i prašak za pecivo – istovremeno koristite samo jedan od njih. Inače, univerzalno sirće takođe savršeno djeluje kao zamjena za omekšivač. Ne morate se brinuti zbog mirisa, jer odmah nestaje. Ako i dalje ne želite da perete bez laganog mirisa, dodaje nekoliko kapi ulja lavande. Prijatno miriše, a istovremeno tjera moljce iz ormara.

Ne propustite