Punjena pileća prsa

Kuharica
Punjena pileća prsa
Punjena pileća prsa, jednostavno za pripremu i jako ukusno.

 Punjena pileća prsa, jednostavno za pripremu i jako ukusno.

Sastojci:

    3-4 pileća fileta
    1 jaje
    1 crveni luk
    2 mrkve
    100 gr svježeg sira
    100 gr sira gaude
    peršun
    3 češnja bijelog luka
    1 mala kašika senfa

Priprema:

Na malo maslaca i maslinovog ulja dinstajte sitno sjeckani crveni luk. Kad se on spari dodajte sitno sjeckani bijeli luk i peršun te kad malo puste miris uklonite s vatre. Minutu, dvije kasnije dodajte senf, malo soli i bibera i jedno jaje. Dobro promiješajte te dodajte naribanu gaudu i svježi sir. Pileća prsa zarežite pri vrhu i napravite udubinu da dobijete džepić u koji ćemo stavljati smjesu. Sa malom žličicom (bolje bi bio špricu) napunite udubinu u pilećim prsima, u sredinu stavite pola kuhane mrkve (mrkva treba biti tanka i duga) te čačkalicom zatvorite punjena prsa. Možda vam ostane smjese za punjenje, nikako je ne bacajte, nego s njom premažite piletinu prije pečenja. Za ukras može i koja mala cherry rajčica.

U vatrostalnu posudu stavite jednu malu limenku pelata koje ste prije prodinstali na jednom crvenom luku te malo bijelog luka i peršuna. Na to stavite punjena pileća prsa, prekrijte folijom i pecite 40 min. na 200˚C. Zatim dignite foliju i pecite još dvadeset minuta. Vruća prsa izrežite i poslužite sa nekim prilogom po želji.

Izvor: recepti-svijeta.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ne propustite