TAJNA PROFESIONALNIH KUHARA ZA SAVRŠENE PALAČINKE: Kažu da je potrebno ispoštovati 2 stvari i više neće biti grudvica u tijestu!

Kiosk
  TAJNA PROFESIONALNIH KUHARA ZA SAVRŠENE PALAČINKE: Kažu da je potrebno ispoštovati 2 stvari i više neće biti grudvica u tijestu!
Ovo je tajna profi majstora za savršene palačinke

Ovo je tajna profi majstora za savršene palačinke.

I pored duge tradicije i velikog broja ispečenih palačinki i dalje se dešava da nam nekad ne uspiju, da se lijepe ili da imaju grudvice, rupice koje na tek pečenim palačinkama ne izgledaju baš sjajno i koje nam stvaraju poteškoće prilikom degustiranja.

Pitate se u čemu je tajna? U sastojcima i pravoj mjeri, u tiganju ili u onome ko ih sprema?

Tajna je zapravo u svemu pomalo.
Da bi palačinke bile lijepe, tanke i mekane bitne su dve stvari – da je tijesto prilično rijetko i da se palačinke peku kratko. Palačinka kada se uzme u ruke mora da bude elastična i savitljiva. Ključan faktor u ovome je rijetko tijesto.

Druga bitna stvar je tiganj u kome ih pečete. Ali kako pronaći Tiganj koji će nam "roditi" najbolje palačinke. Neka istraživanja pokazala su da su najbolji oni tiganji  sa dnom debljine oko 3-4 mm.

Ne propustite