DA LI VAM SE STALNO JEDE NEŠTO SLATKO? Tijelo vas upozorava , postoji opasnost od ovih bolesti!

Porodica i zdravlje
DA LI VAM SE STALNO JEDE NEŠTO SLATKO? Tijelo vas upozorava , postoji opasnost od ovih bolesti!
Tolika želja za slatkišima nije bezazlena.


Tolika želja za slatkišima nije bezazlena.

Žene kada imaju ogromnu želju za slatkišima, stalno to prepisuju pms-u, ali šta se dešava sa danima kada nismo pod uticajem hormona?

Ljekari smatraju da, kada žudnja za hranom ne jenjava, to može ukazivati na određeni poremećaj u organizmu. Ukoliko i vi imate konstantnu želju za slatkišima, povedite računa, možda ne bi bilo loše da se obratite ljekaru.

Bolesti koji izazivaju želju za ugljenim hidratima su:

Osteohondroza

Dešava se situacija kada arterije koje prenose krv u mozak "zabaguju" i kada mozak iz nekog razloga ne prima glukozu - u tom slučaju se stvara velika potreba za šećerom i ugljenim hidratima.

Dijabetes

Kada je u pitanju ova bolest, ljudima se stalno traže slatkiši i stalno je neki šećer oko njih. Zašto? Osobe koje boluju od dijabetesa znaju da je potrebna veća količina šećera kako bi proizveli količinu insulina koje im tijelo ne daje, a koja im je potrebna za apsorpciju glukoze.

Gastrointestinalni problemi

Pojačana želja za slatkišima se može javiti i ukoliko imate probolem sa crijevima. U tom slučaju povećana kiselost, loše varenje, nadutost, zatvor i drugi problemi mogu da utiču na to da se našem telu traže slatkiši u prekomernim količinama.

Alkoholizam

Kako bismo varili malu dozu alkohola, potrebna nam je glukoza, a kako bi se taj proces odvio moramo da unesemo slatku hranu i namirnice. Pa ukoliko vam se dogodi da previše jedete slatkiša, možda ne bi bilo loše da smanjite alkohol. A uz to, veoma je važno da smanjite i unos šećera.

Ne zaboravite da se prvo javite ljekaru ukoliko imate ovaj poremećaj, ali, takođe, ne zaboravite i da žudnja za šećerom može biti izazvana umorom i nedostatkom snage.

Ne propustite