Lepa Brena nakon što ju je Kim Kardashian "iskopirala": Teško je biti originalan

Objavljeno:03.07.2022 - 11:06
A A A Times Arial

Foto: Instagram

Kim Kardashian, najpoznatija svjetska starleta,  najavila je novu seriju kupaćih kostima čiji je kroj u stilu osamdesetih godina.

Za Skims Metallic Swim, kolekciju koja bi trebala biti predstavljena 6. jula, Kim se obukla u stilu 70-ih kombinujući voluminoznu frizuru i smjelu šminku za oči.

"Uđite u glamur 70-ih uz bazen u herojskim komadima visokog struka umočenim u nijanse visokog sjaja", navodi se u opisu videa Kim na zvaničnoj stranici brenda.

Ovi retro modeli izuzetno podsjećaju na one koje je nosila Lepa Brena na početku karijere, pogotovo iz vremena kada je pjevala u grupi "Slatki greh" ili u spotu za pjesmu "Mile voli disko".Također, Kim nosi plavu sjenku na očima, kao što se Brena šminkala osamdesetih. A i natapirana perika neodoljivo podsjeća na frizuru najpoznatije "Jugoslovenke" iz mladih dana.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli SKIMS (@skims)

Novinari su tražili komentar od Lepe Brene, koja je u svom stilu odgovorila.

"Baš zanimljivo i interesantno. Danas je teško biti originalan. Šta god da se pojavi, već je viđeno, bilo da se radi o modi, likovima iz šoubiznisa... To što je nastalo od '60-ih do '90-ih su epohalne stvari. Jedino nas tehnologija još uvijek može iznenaditi, sve ostalo je već viđeno, ali mi je drago što Kim ipak zna šta je dobro", rekla je Brena za Kurir.