Facebook zabranio na kratko vrijeme rečenicu: "Svi će saznati"

Internet
Facebook zabranio na kratko vrijeme  rečenicu: "Svi će saznati"
Sama rečenica, iako ima zlosutan prizvuk, nema razloga da bude blokirana

 U petak je neko na sajtu Question.com postavio pitanje: “Zašto ne mogu da postujem “svi će saznati” na Facebooku?”. Drugi korisnik je odgovorio da ni on nije mogao da postuje rečenicu kao status.
 
U nedelju je “Reddit” obilovao komentarima korisnika koji istu rečenicu nisu mogli da postuju kao status ili u komentaru.
 
Prije nego što je Facebookk ispravio grešku, i “Hafington post” je pokušao da je postuje i primio sljedeću poruku:
aa

Rečenica nije smjela da bude postavljena ni kao status
Akcija blokirana
Naši bezbjednosni sistemi su registrovali da mnogi ljudi postuju isti sadržaj, što bi moglo da znači da je riječ o spamu. Molimo vas da probate sa drugim postom.
Ako mislite da je u pitanju greška, molimo vas da nas obavjestite.

Nime, na Facebooku je više od jedan dan bila blokirana rečenica: “svi će saznati”. Sama rečenica, iako ima zlosutan prizvuk, nema razloga da bude blokirana, pa tako su kasnije i izvori iz kompanije otkrili da je ipak posredi samo greška.

"Svi će saznati" je bila jedno vrijeme sintagma koja nije smjela da se napiše.
“U pitanju je greška na našem spam filteru i naši inženjeri su riješili problem”, objasnila je za “Hafington post” Melani Insajn iz odjeljenja za bezbjednost komunikacija na Faceboku.

“Neprekidno ažuriramo pravila koja koristi naš sistem za suzbijanje nepoželjnih poruka, a ova rečenica je greškom upala u kombinaciju”, dodala je ona.
 
 
 

Ne propustite