PROFESIONALCI UVIJEK U MLJEVENO MESO DODAJU 1 JEFTIN SASTOJAK: Ćufte će biti mekane i sočne, čak i bez sosa

Kiosk
PROFESIONALCI UVIJEK U MLJEVENO MESO DODAJU 1 JEFTIN SASTOJAK: Ćufte će biti mekane i sočne, čak i bez sosa
Mljeveno meso spada među jeftinije i zato ga domaćice često pripremaju. Ali, to nije jedini razlog zašto je mljeveno meso redovno na meniju, od njega se prave najukusnija jela, kao što su faširane šnicle ili ćufte. One iskusnije domaćice sigurno misle kako ne postoji više nijedan trik kojim mogu da poboljšaju ukus mesa, ali griješe, piše Stvarukusa.rs.

Mljeveno meso spada među jeftinije i zato ga domaćice često pripremaju. Ali, to nije jedini razlog zašto je mljeveno meso redovno na meniju, od njega se prave najukusnija jela, kao što su faširane šnicle ili ćufte. One iskusnije domaćice sigurno misle kako ne postoji više nijedan trik kojim mogu da poboljšaju ukus mesa, ali griješe, piše Stvarukusa.rs.

Uvijek je dobro eksperimentisati i dodavati različite sastojke, jer oni samo mogu da ukus dovedu do savršenstva. Mnogi profesionalni kuhari dodaju jedno povrće u meso, kako bi ono bilo što ukusnije. 

Taj tajni sastojak je najobičniji crni luk. Isjeckajte ga na kockice i propržite. Zbog prženja luk će biti mekan, blago hrskav i suptilno sladak, pa će mesu dati poseban šmek. 

Važno je zapamtiti da luk koji planirate da stavite u mleveno meso ne treba da stoji predugo na šporetu: povrće je potrebno samo lagano propržiti.

Pored crnog luka i rednani krompir može da poboljša ukus ćuftama i faširanim šniclama. 
 

Ne propustite