ZBOG JEDNE GREŠKE KOJU PRAVITE VAM JE KREVET PUN BAKTERIJA: Zgadiće vam se, što prije ovo promijenite!

Sve za dom
ZBOG JEDNE GREŠKE KOJU PRAVITE VAM JE KREVET PUN BAKTERIJA: Zgadiće vam se, što prije ovo promijenite!
-

Stručnjaci otkrivaju grešku koju mnogi prave sa posteljinom, zbog čega je krevet pun bakterija!

Mijenjanje posteljine možda nije aktivnost u kojoj uživate, ali bi definitivno treba da to radite redovno. Međutim, izgleda da mnogi to rade često koliko bi trebalo, a stručnjaci otkrivaju kakve su posljedice.

Najveća greška koju ljudi prave je da posteljinu ostave na krevetu duže od jedne nedelje. Nakon toga, ističu stručnjci, spavate okruženi tjelesnim uljima koje koža otpušta, bakterijama, mrtvim ćelijama kože, kao i grinjama.

S druge strane, redovno mijenjanje posteljine može da drži bakterije i alergene podalje, pa i da vam pomogne da bolje spavate.

Da bi vam posteljina uvijek bila čista, potrebno je da je mijenjate jednom nedeljno, a stručnjaci imaju i nekoliko savjeta za pranje.

Prvi je da dobro pročitate etikete jer se ne peru sve posteljine, tj. svi materijali na istim temperaturama, a prateći uputstva proizvođača ćete postići najbolje rezultate.

Prije nego što posteljinu ubacite u mašinu za veš, tretirajte fleke ukoliko ih ima.

Nemojte da prepunite mašinu jer je posteljini potrebno prostora da se pomjera u bubnju, kako bi bila dobro oprana.

Ako i kada imate priliku, posteljinu sušite napolju – mirisaće svježe, a sunčevi zraci će je dezinfikovati. Takođe, nije loše ni da povremeno popeglate posteljinu, ako to inače ne radite jer ćete na ovaj način ubiti bakterije koje su eventualno preživjele pranje.

(MONDO)

Ne propustite