PRIVLAČE BIJEDU I LOŠU ENERGIJU: Ove predmete nikako ne valja držati u spavaćoj sobi i kuhinji!

Sve za dom
PRIVLAČE BIJEDU I LOŠU ENERGIJU: Ove predmete nikako ne valja držati u spavaćoj sobi i kuhinji!
-

Feng šui je kineska tehnika uređenja prostora i podrazumeva pravila koja obezbjeđuju da pozitivna či energija slobodno teče kroz dom. Važno je da pratite određena pravila i upustva, a najvažnije je da kuća bude uredna, bez previše stvari i da prostor bude otvoren i prijatan za boravak.

Postoje feng šui greške koje mnogi ponavljaju, a ne znaju da loše utiču na energiju. Otkrivamo vam dve feng šui greške koje možete vidjeti u svakoj drugoj kući, pa možda i vašoj:

1. TV u spavaćoj sobi

Mnogi vole da gledaju film iz kreveta na kraju dana ili da s euspavaju uz televizor. Prema feng šuiju, televizija poziva sve vrste emocije u našu spavaću sobu. Ovo je prostorija u koju odlazite da biste spavali, odmorili se, obnovili svoju energiju. U spavaćoj sobi imate intimne trebnutke sa partnerom, a TV u sobi može samo narušiti romantičnu energiju i mir. Takođe, gledanje televizije pred spavanje može nepovoljno uticati na kvalitet sna.

2. Ostavljanje uređaja na kuhinjskom pultu

Ovo možete primijetiti u skoro svakoj kuhinji. Na radnoj površini, stolovima šanku često stoje blender, toster, mikrotalasna, sokovnik, pekarica... Uglavnom se ovo praktikuje iz praktičnih razloga da bi nam svi uređaji bili pri ruci. Međutim, prema feng šuiju ove uređaje treba staviti u ormarić, jer ćete tako osloboditi prostor, učiniti da izgleda urednije i energija će lakše da teče. Kada na radnoj površini imate puno uređaja, to može donijeti negativnu i ustajalu energiju.

(najžena.rs)

Ne propustite