KO JE UMEJA, PRVA SUPRUGA ZUKORLIĆA: Jedina nosi njegovo prezime, ne pojavljuje se u javnosti! Evo gdje sada živi

Objavljeno:25.05.2022 - 13:25
A A A Times Arial

O Umeji, prvoj ženi muftije Zukorlića, se malo zna. Upoznali su se tokom njegovog školovanja u Jordanu, a ona sada živi u Novom Pazaru sa djecom.

O prvoj supruzi pokojnog muftije Muamera Zukorlića, Umeji, ne zna se mnogo. Privržena je djeci i porodici i rijetko se pojavljuje u medijima,  ali je javnost mogla da je vidi na komemoraciji održanoj u Beogradu povodom smrti Zukorlića koji je bio i narodni poslanik u Skupštini Srbije.

Tada su obe udovice - Umeja i Elma sjedile u prvom redu, a između njih bio je Usame Zukorlić.  Zukorlić je Umeju, o kojoj se ne zna mnogo, navodno upoznao u Jordanu. Bivši muftija je jednom prilikom pomenuo da ju je upoznao dok se školovao u Jordanu i da ona živi sa djecom u stanu u Novom Pazaru, dok je on sa novom ženom Elmom živio u kući u istom gradu.

Usame je rođen 1992. godine u gradu Konstantini u Alžiru od oca muftije Muamera Zukorlića i majke, kako on kaže, Palestinke Umeje Abu Tahe Zukorlić.

U Novom Pazaru je završio osnovnu školu, zatim srednju školu medresu Gazi Isa-beg. Obrazovanje nastavlja na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru gdje diplomira na pravu, zatim na Fakultetu za islamske studije gdje diplomira pedagogiju i komunikologiju.

Zvanje mastera je stekao na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru u oblasti ekonomije. Predavao je kao nastavnik u Medresi Gazi Isa-beg i radio kao asistent na pravu na Intenacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru. Trenutno je projekt menadžer na Fakultetu za islamske studije i zamjenik predsjednika Republičke izborne komisije.

253675966-1347287432356750-5031116998101825978-n

foto: Facebook

Prema zakonima države Srbije, poligamija je zabranjena zakonom, a Umeja bi mogla biti jedna-jedina zakonita muftijina supruga ukoliko su se venčali i građanskim brakom, a nikada se nisu razveli. Ostale žene muslimanima su dozvoljene šerijatom - četiri najviše pod uslovom da svaku od njih može da izdržava na način na koji su živjele i kod roditelja.

Drugu Zukorlićevu suprugu, koju su mediji oslovljavali sa lijepa Elma, najbolje znamo iz javnog života jer se najčešće pojavljivala u medijima. Prije nekoliko dana pojavila se priča o trećoj supruzi muftije, Belkisi Crnovršanin, koja se navodno pojavila sa papirima koji dokazuju da je bila u braku sa muftijom, što je ona oštro demantovala. 

(MONDO/Kurir)