Damir Džumhur završio u bolnici: Nikad nisam osjetio veću bol

Kiosk
Damir Džumhur završio u bolnici: Nikad nisam osjetio veću bol
.

Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur završio je u bolnici zbog upale gušterače.

Džumhur se oglasio na društvenim mrežama i pojasnio šta s dešava. Kako je napisao, prošla sedmica mu je bila jedna od najtežih u životu.

"Nakon meča u Parizu na Roland Garrosu odjednom sam osjetio jake bolove u trbuhu. Javio sam se doktoru i odmah sam hospitaliziran u bolnici. Sva istraživanja su pokazala akutni pankreatitis (upala gušterače op.a.). Na listi od 1 do 5 bila je 5 (najjača).

I to se dogodilo samo tri dana prije mog 30. rođendana pa sam od tada na iznenzivnoj njezi, četiri dana u Parizu pa sam dalje nastavio u Beogradu", napisao je Džumhur.

Kako kaže, nije ni pomislio da bi ovako nešto mogao doživjeti "jer je došlo nioukud, zdravom sportisti kakav je on". Dodao je da je doživio najveću bol u životu i da će biti u bolnici još dvije sedmice.

"Na kraju sam sretan što sam živ i što mi nije potrebna operacija. Osjećam da ću puno više cijeniti život, mnogo više sve prilike, više uživati u stvarima koje su važnije od tenisa, od svega na ovom svijetu, a to je moja porodica! Moj sin, moja supruga i svi koji me bezuvjetno vole. Drago mi je da se već osjećam bolje i vidim napredak", dodao je.

Kako je napisao, "tenis mu u ovom trenutku ne pada na pamet". Također, zahvalio se svima na podršci.

(Radio Sarajevo)

Ne propustite