OVU BILJKU SVI VOLE, A EVO KAKO DA VAM DONESE NOVAC I SREĆU: Bambus ima moćnu energiju - stavite ga na ovo mjesto u domu!

Objavljeno:24.05.2022 - 17:14
A A A Times Arial

Kako da uz pomoć bambusa privučete sreću, novac i uspjeh - feng šui otkriva gdje treba da stavite ovo cvijeće!

Bambus je izuzetno dekorativna biljka, ali i popularna u feng šuiju. Jedinstven je, lijep i savršen za svaki dom, ali u sebi nodi i moćnu simboliku koja može uticati na energiju u vašem prostoru.

Bambus je jaka biljka i raste veoma brzo, uspravno i djeluje čvrsto. Njegova stabljika je šuplja, što predstavlja otvoreno, ponizno srce. Za potrebe feng šuija, najbolje je tražiti ravne, uspravne stabljike bambusa. Stabljike koje se uvijaju nisu toliko korisne u podržavanju uspravnog rasta i umjesto toga mogu da simbolizuju vrteću ili spiralnu energiju.

  Simbolizuju sreću i dugovečnost, a ova biljka je povezana sa svih 5 elemenata, što je čini jednom od vodećih biljaka za privlačenje i napredak u feng šuiju. Drvo - same biljke, Zemlja - kamenje koje se koristi za rast biljaka, Voda - voda sa kojom rastu biljke, Vatra - predstavljena crvenom trakom koja se često vezuje za njih (iako preporučujem da je vežete za vazu), Metal - staklena posuda u kojoj držite bambus. Ako je to keramička posuda, treba da sadrži nešto metalno ako se koristi, kao što je novčić ili figurica.

Gdje da stavite bambus u domu kako bi on djelovao? Ova biljka takođe privlači bogatstvo i izobilje. Da biste privukli više prosperiteta, stavite tri ili devet stabljika srećnog bambusa u ugao bogatstva ili u radnoj sobi. Da biste pronašli ugao bogatstva, stanite na prednji ulaz svog doma ili sobe i locirajte krajnji lijevi ugao. Postavite svoj srećni bambus ovde sa namerom da nastavite rast i širenje vaših finansija.

Postavljanje srećnog bambusa u ugao odnosa (Kun) može pomoći u podršci vašoj namjeri da uspostavite harmoničan odnos između vas i vašeg sadašnjeg ili budućeg partnera. Da biste pronašli oblast odnosa u vašem domu, stanite na ulazna vrata okrenuta ka unutra i locirajte krajnji desni ugao svog doma. Takođe, možete pronaći oblast odnosa u vašoj spavaćoj sobi tako što ćete stajati na vratima spavaće sobe i locirati krajnji desni ugao sobe. Postavite vazu sa vodom u ovo područje sa dvije stabljike srećnog bambusa: jedna koja predstavlja vas, a druga vašeg partnera. Najbolje je ako su dvije stabljike slične veličine, što simbolizuje uravnotežen odnos između vas i partnera.

Sretni bambus je povezan sa elementom drveta, koji predstavlja rast, nove početke i porodičnu harmoniju. Pokušajte da stavite bambus blizu ulaza u svoj dom da biste unijeli bilo koji od ovih aspekata u svoj život. Ulazak u vaš dom je način na koji energija dolazi u vaš život, tako da je ovo sjajno područje za aktiviranje lijepih vibracija bambusom.

U feng šuiju, vaš sto predstavlja vašu karijeru, posao i vaš životni put. Ako vam je potreban veći rast u vašem poslu, sretan bambus na vašem stolu može vam pomoći da inspirišete rast i proširenje u vašoj karijeri.

Kkao će bambus reagovati i na energiju u vašem domu i šta može privuću, zavisi i od broja bambusa koje imati u domu:

Dvije stabljike predstavljaju ljubav.
Tri stabljike predstavljaju Fu (sreću), Lu (bogatstvo) i Soh (dug život).
Pet stabljika predstavlja oblasti života koje utiču na bogatstvo.
Šest stabljika predstavlja sreću i bogatstvo.
Sedam stabljika predstavlja dobro zdravlje.
Osam stabljika predstavlja rast.
Devet stabljika predstavlja veliku sreću.
Deset stabljika predstavlja savršenstvo.
Dvadeset i jedna stabljika predstavlja moćan blagoslov.

(Sensa)