IMA 28 GODINA I RUKE STARICE: Svi joj uvijek postavljaju isto pitanje, a uzrok su kreme koje mnogi koriste! (FOTO)

Objavljeno:23.05.2022 - 18:43
A A A Times Arial

Foto: TikTok/Screenshot


Djevojka od 28 godina pokazala šake koje izgledaju 30 godina starije od njenog lica, a evo i zašto!

Tragovi starenja na licu danas se mogu sakriti kako brojnim kremama, šminkom, pa i operacijama, ali se ipak vide na vratu i rukama. Međutim, ne moraju godine da budu razlog staračke kože, a dokaz tome je i 28-godišnja djevojka Loren Bel.

Preduzetnica iz Velike Britanije kaže da su je zbog kože na rukama još u školi zvali "bapske ruke", mada ističe da nije bila maltretirana i da se zbog šala na račun svojih ruku nije osjećala previše loše."Ali, uvijek dobijam isto pitanje: ’Zašto ti ruke izgledaju tako staro?’. Ja sam dizajnerka i dosta radim rukama. Na radionicama ili u nekim grupnim projektima ljudi uvijek komentarišu ’zašto joj ruke tako izgledaju?’", priznaje ova djevojka.Inače, Lorenina koža ruku izgleda ostarjelo zbog ekcema i godina korišćenja steroidnih krema koje koristi da bi ublažila simptome. Jedna od nuspojava korišćenja ovih krema je, kako navodi britanski zdravstveni sistem, istanjivanje kože."Imala sam ekcem kao dijete, tako da sam veoma dugo koristila steroidne kreme. Nanosila sam ih na šake i na ruke. Kao dijete sam ove kreme koristila manje, ali u posljednje tri-četiri godine ih koristim svakih nekoliko nedelja. Ako prestanem da ih nanosim, ruke mi se upale i onda mi prepišu jaču kremu, što je zamka u koju upada većina ljudi", poručuje ona.

Loren dodaje da je posljednjih godina primijetila da joj se koža mjenja, a smatra da su razlog tome upravo kreme koje je koristila, te da su izazvale starenje kože, osjetljivost na sunce i pogoršanje simptoma ekcema, sa čime se mnogi suoče upravo iz istog razloga.

Slike možete pogledati OVDJE