RAPSODIJA OKUSA: Cappuccino torta
Ova torta zahtijeva da odvojite malo više vremena za pripremu, ali okus je vrijedan utrošenog vremena.
SASTOJCI
ZA BISKVIT
6 jaja
150 g šećera
1 pakiranje vanilin šećera
200 g mljevenih lješnjaka
50 g brašna
1 pakiranje praška za pecivo
ZA KREMU
200 g vrhnja za šlag
1 pakiranje učvršćivača za šlag
75 g šećera
400 g kremastog svježeg sira
75 g instant praška za cappuccino (nezaslađenog)
1 žlica kakaa u prahu
PRIPREMA
Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva. Odvojite bjelanca od žumanaca. Stucite snijeg od bjelanaca i 75 g šećera.
Kremasto pomiješajte žumanca sa 75 g šećera i vanilin šećerom. Pomiješajte lješnjake, brašno i prašak za pecivo te dodajte zajedno sa snijegom.
Pecite u kalupu (promjera 26 cm) obloženom papirom za pečenje 40-50 minuta te ostavite da se ohladi. Odrežite gornju trećinu pa je razmrvite.
Stucite vrhnje za šlag, učvršćivač i 1 žlicu šećera. Pomiješajte sir, prašak za cappucccino i šećer te umiješajte šlag.
Raspodijelite po biskvitu, a potom rasporedite razmrvljeni biskvit i na kraju ostatak kreme.
Tortu ostavite na najmanje 4 sata u hladnjak. Ukrasite nasjeckanim orasima.