KOJI OBLIK TIJELA IMATE - IZABERITE FIGURU NAJSLIČNIJU VAŠOJ: Evo šta to govori o vama

Kiosk
KOJI OBLIK TIJELA IMATE - IZABERITE FIGURU NAJSLIČNIJU VAŠOJ: Evo šta to govori o vama
.

Ove 4 siluete mogu se smatrati najrasprostranjenijima – njihove karakteristike su zastupljene kod većine žena. Odaberite jednu, kojoj ste najsličniji i provjerite što označava svaka od 4 tipa figure.

Za izgled svake žene odgovorno je, ne samo naslijeđe, već i jedna od žlijezda, koja je po prirodi aktivnija od drugih. Konvencionalno, ženske figure se mogu podijeliti na četiri tipa.

Naravno, takvu klasifikaciju ne možemo nazvati idealnom i nepogrešivom, jer rad našeg organizma ovisi o mnogim faktorima, prenosi uspesnazena.com.

Međutim, ove 4 siluete mogu se smatrati najrasprostranjenijima – njihove karakteristike su zastupljene kod većine žena.

Evo, što označava svaki od 4 tipa figure.

f-e1477148786980

Odaberite jednu, kojoj ste nasličniji, i provjerite odgovor ispod:

Jabuka (dominantna – nadbubrežna žlijezda)

Osnovna obilježja: gornji dio tijela primjetno je krupniji od donjeg. Kod žena ovog tipa, obično su prisutna široka ramena, izrazite grudi, manja stražnjica, jake ruke i noge.

U većini slučajeva, koža kod predstavnica ovoga tipa je prirodno čvrsta, one nemaju sklonost celulitu. U slučaju dobivanja suvišnih kilograma, prvo se debljaju grudi, ruke, trbuh.

Psihološke osobine: Dame s takvom figurom obično posjeduju izrazite liderske vještine, vrlo brzo donose odluke, samostalne su i odgovorne. Ipak, postoji jedna mana- one ne znaju mjeru u radu, odmoru, u hrani ili bavljenju sportom.

Preporuke: Savršeno im odgovara vegetarijanska prehrana. Ponekad se treba isključiti od briga i naučiti se uživati ​​u jednostavnim stvarima. Za održavanje forme najbolje odgovara – plivanje.
 
Pravokutnik (dominantna žlijezda – hipofiza)

Osnovna obilježja: Tijelo podsjeća na figuru tinejdžera: uski kukovi, nema jasno izražen struk. Ruke i noge obično nisu duge, a glava izgleda veća. Također, za ovaj tip je karakterističan dugačak struk, i mala okrugla stražnjica. Žene s takvom figurom teško dobivaju na težini, prvo se debljaju u trbuhu. Slabi limfni sustav može biti razlog za otoke i suhu kožu.

Psihološke osobine: Dame ovog tipa najčešće su introvertirane, sklone su umjetnosti i znanosti. Mogu izgledati nedruštvene i zatvorene, ali ne zbog nespremnosti za komunikacijom, nego zbog činjenice da su same sebi dovoljne. Ponekad, previše duboko uranjaju u svijet svojih misli, zaboravljajući na realnost i svakodnevne stvari.

Preporuke: Odlično će odgovarati prehrana na bazi unosa proteina i smanjenim unosom ugljikohidrata. Za harmoniju duše, ženama ovog tipa neophodno je da budu okružene lijepim stvarima. U kući treba biti što više cvijeća i mirisnih svijeća. Što se tiče vježbanja, odlično će odgovarati vježbe opterećenja (body building).

Pješčani sat (dominantna – štitnjača)

Osnovna obilježja: Figura podsjeća na pješčani sat. U slučaju dobivanja na težini, takve dame se debljaju u predjelu trbuha i kukova (udovi često ostaju tanki, čak, i kod povećane težine). Nedostaci ovog tipa su slabi mišići i vrlo krhke kosti. Također, mogući su problemi zbog tanke, suhe kože, a postoji i sklonost celulitu.

Psihološke osobine: Takve žene su vesele, aktivne i druželjubive. Vrlo su komunikativne. Zahvaljujući tome, lako se uklapaju u bilo koje društvo.

Preporuke: U prehrani treba davati prednost zelenom povrću (salata, brokula, kupus, grašak, zelene mahune itd) te mliječni proizvodi niskog postotka masti. Voće, kruh, alkohol, kofein najbolje je maksimalno ograničiti. Za uklanjanje stresa i i napetosti na kraju radnog dana, odlično će odgovarati vruć tuš. Od sportskih aktivnosti preporučuju se grupne aktivnosti i ples.

Kruška (dominantna žlijezda – jajnici)

Osnovna obilježja: Kod predstavnica ovog tipa može se vidjeti klasično žensko tijelo s uskim gornjim dijelom, zaobljenim kukovima i stražnjicom. Silueta podsjeća na krušku. Dobivanje težine obično počinje baš na kukovima, a struk i trbuh zaokružuju se posljednji. Postoji sklonost celulitu.

Psihološke osobine: Ove dame su vrlo brižne, dobrodušne i osjećajne. Lako se uklapaju s novim ljudima, kao da osjećaju njihove misli i težnje. Zbog usporenog metabolizma, može se primijetiti neka vanjska nezainteresiranost, ali to je varljiv dojam, jer unutar ovakve žene krije se prava bura emocija.

Preporuke: Birajući prehranu, obratite pažnju na voće i povrće, također, i na lake proteine. Bolje je zaboraviti na maslac, margarin, umake, čokolade i tjestenine. Za psihološki komfor vam je neophodna komunikacija.

Izbjegavajte samoću, ali klonite se agresivnih i nervoznih ljudi. Disanje i joga će pomoći u oslobađanju od napetosti i akumulaciji pozitivne energije. Ne zaboravljajte da imate usporen metabolizam, zato je fizička aktivnost neophodna, naročito vježbe izdržljivosti.

Ne propustite