PREMAŽITE JAJA 1 NAMIRNICOM - DOBIĆETE POSEBNU ŠARU: 2 moćna trika za farbanje koja morate da probate!

Praktična žena
PREMAŽITE JAJA 1 NAMIRNICOM - DOBIĆETE POSEBNU ŠARU: 2 moćna trika za farbanje koja morate da probate!
-

Trikovi za farbanje jaja za Uskrs - efekat koji se dobija korišćenjem putera i ulja.

Ne morate biti izuzetno kreativni i nadareni za crtanje i slikanje kako biste imali prava umjetnička jaja za Uskrs. Uz ova dva trika, malo truda i volje, možete imati najoriginalnija šarena jaja za Uskrs.

Prvi trik je sa puterom i bukvalno svima uspjeva. Puter treba oko pola sata da stoji na sobnoj temperaturi d aomekša, a zatim ga izgnječite viljuškom. U čaši vode razmutite željenu boju, a pomoću četke za premazivanje peciva, premažite celo kuvano jaje puterom. Premazano jaje ubacite u čašu sa bojom i ostavite da odstoji oko 30 sekundi/1 minut (u zavisnosti koliko treba da primi boju), a zatim lagano izvadite kašikom. Dobićete divnu šaru. Za ovaj trik potrebno je koristiti bijela jaja.

Drugi trik je sa uljem - već ofarbano i skuhano jaje u jednoj boji (na primher plavoj), treba da dekorišete drugom bojom i napravite unikatnu šaru pomoću ulja. U čaši razmutite ljubičastu boju, dodajte kašiku sirćeta, promiješajte, pa sipajte punu kašiku ulja u boju, tako da vrh čaše bude u mjehurićima. Na kašici polako ubacite plavo jaje i ostavite da odstoji oko pola minuta. Lagano ga izvucite i vidjećete dvije čarobno prelivene boje na vašim uskršnjim jajima.

U video prilogu ispod pogledajte detaljan postupak!

 

Ne propustite