ODLIČAN OBROK: Tjestenina s povrćem
Jednostavno se priprema, a jako je ukusno.
SASTOJCI
1 vezica mladog luka
100 g brokule
100 g paprike
150 g klica soje
1-2 češnja češnjaka
200 g bukovača ili šampinjona
400 g tjestenine (tankih rezanaca)
Sol
2 žlice ulja
Oko 4 žlice soja sosa
Papar
PRIPREMA
Narežite mladi luk na kolute debljine oko 1 cm, brokulu na komade, apapriku na trakice. Stavite klice u sito, operite hladnom vodom pa ocijedite.
Oljuštite češnjak i nasjeckajte ga. Gljive narežite na tanke trake ili komade. Skuhajte rezance u loncu u slanoj vodi prema uputama s pakiranja.
U međuvremenu ugrijte ulje u velikoj tavi ili woku. Popržite na ulju mladi luk i češnjak. Dodajte bukovače, brokulu i papriku te pirjajte oko 3 minute.
Potom dodajte klice od soje pa sve začinite umakom od soje, solju i paprom. Ostavite kratko na laganoj vatri. Ocijedite rezance.
Začinite povrće još jednom solju, paprom i umakom od soje te poslužite s tjesteninom.